Loading...
Κλινικός Διαιτολόγος,Διατροφολόγος,ΒΜΙ,Εβδομαδιαίες λιπομετρήσεις,Βόλο,Μαγνησία,diet. dietetics, dietician,loose weight
Άρθρα Διαιτολογίας2023-07-12T09:41:36+03:00

Τελευταία Άρθρα Διαιτολογίας

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Επαναλειτουργία Διαιτολογικού Γραφείου

By |13 Δεκεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Πλησιάζοντας στην θεραπεία της παχυσαρκίας

By |5 Δεκεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Παχυσαρκία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Αναστολή λειτουργιών διαιτολογικού γραφείου

By |9 Νοεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας|

Σύμφωνα με την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση, όλα τα διαιτολογικά γραφεία υποχρεούνται να αναστείλουν την λειτουργία τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2020. Συνεδρίες εξ αποστάσεως θα συνεχίσουν κανονικά. Καλή δύναμη σε όλους και μείνετε υγιείς. Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Καρκίνος και Διατροφή συνδέθηκαν σε μοριακό επίπεδο, για πρώτη φορά

By |31 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Υπερνικώντας την κοιλιοκάκη με γλουτένη

By |24 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Δυσανεξία / Αλλεργία / Υπερευαισθησία, Κλινική Διαιτολογία, Παιδιά Έφηβοι|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Γιουβέτσι light

By |17 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|

Ένα πολύ αγαπημένο πιάτο που στηρίζει την γεύση του στον εκπληκτικό συνδυασμό των μυρωδικών του. Γιουβέτσι light (κόβουμε μοσχάρι σπάλα σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε στο νερό με φύλλα δάφνης για μια ώρα. Το στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε χωρίς λάδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε τριμμένη ντομάτα, ψιλοκομμένο καρότο και πιπεριά, λίγο ζάχαρη, σκόρδο ψιλοκομμένο, μαύρο και κόκκινο γλυκό [...]

Ρεβίθια με Σπανάκι και Κάρυ

By |17 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|

Η απόλυτη αρμονία μεταξύ του κλασικού με το εξωτικό. Ρεβίθια με σπανάκι και κάρυ (ανακατεύουμε κρεμμύδι και λίγο τζίντζερ σε σκόνη στο μπλέντερ. Σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι το μείγμα κρεμμυδιού και τζίντζερ, λίγο μαύρη ζάχαρη και λίγο κάρυ για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε βρασμένα ρεβίθια και τριμμένη ντομάτα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε σπανάκι ψιλοκομμένο και νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί το [...]

Καφέ μετά το πρωινό για καλύτερο μεταβολισμό

By |10 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Παχυσαρκία|

Ο καφές στην εποχή μας αποτελεί το πιο δημοφιλές ρόφημα και υπολογίζεται ότι δύο δισεκατομμύρια κούπες καφέ καταναλώνονται ημερησίως. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Bath της Μ. Βρετανίας μελέτησαν την επίπτωση που έχει στον μεταβολισμό μας η κατανάλωση καφεΐνης μετά από μια νύχτα ανεπαρκούς ύπνου. Ενώ τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια νύχτα ανεπαρκούς ύπνου δεν επηρεάζει αρνητικά τον μεταβολισμό μας, η κατανάλωση καφέ την επόμενη μέρα φαίνεται να έχει αρνητική [...]

Μυϊκή διόγκωση: πως επιτυγχάνεται με ασφάλεια

By |3 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Άσκηση και Διατροφή|

Η μυϊκή διόγκωση σχετίζεται με την αυξημένη κατανάλωση θερμίδων με απώτερο σκοπό την αύξηση στην ποσότητα της μυϊκή μάζας, σε συνδυασμό με την άσκηση με αντίσταση βάρους. Διατροφικά η μυϊκή διόγκωση επιτυγχάνεται με την αυξημένη κατανάλωση υδατανθράκων και πρωτεΐνης και κατά συνέπεια θερμίδων. Ο κύριος στόχος είναι οι επιπλέον θερμίδες που καταναλώνονται σε συνδυασμό με την άσκηση με αντίσταση βάρους να προκαλέσουν αύξηση στην μυϊκή μάζα. Οι θερμίδες που κάποιος [...]

Παιδική Διατροφή: βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για ανάπτυξη και υγεία

By |26 Σεπτεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Παιδιά Έφηβοι, Υγιεινή Διατροφή|

Μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει ποικιλία από διαφορετικές ομάδες τροφίμων είναι απαραίτητη για την σωστή ανάπτυξη ενός παιδιού. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η διατροφή του παιδιού πρέπει να εμπεριέχει μια πληθώρα από βιταμίνες και μέταλλα τα οποία θα του προσφέρουν ένα υγιές ξεκίνημα στην ζωή. Σε ότι αφορά τον ανθρώπινο σκελετό υπολογίζεται ότι φτάνουμε στο 90 % της μέγιστης οστικής μάζας στην ηλικία των 18 για τα κορίτσια και [...]

Περισσότερο λίπος στα πόδια συνδέθηκε με χαμηλότερη πίεση

By |19 Σεπτεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|

Πριν μια εβδομάδα παρουσιάστηκε στις εικονικές επιστημονικές συνεδρίες του American Heart Association, για το 2020, μια έρευνα της ιατρικής σχολής του Rutgers New Jersey της Αμερικής, που έδειξε ότι η αυξημένη εναπόθεση λίπους στα πόδια προστατεύει από την υπέρταση. Οι επιστήμονες μελέτησαν περίπου 6.000 άτομα με μέση ηλικία τα 37 έτη, εκ των οποίων οι μισές ήταν γυναίκες και το 24 % των συμμετεχόντων παρουσίασαν αυξημένη πίεση > 130/80 mm [...]

Η βιταμίνη C επηρεάζει την μυϊκή μάζα στους άνω των 50

By |19 Σεπτεμβρίου, 2020|Categories: Άσκηση και Διατροφή, Ηλικιωμένοι, Υγιεινή Διατροφή|

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών παρουσιάζουν μείωση στην μυϊκή τους μάζα με ρυθμό μείωσης 1 % ετησίως. Αυτό έχει ως συνέπεια οι μεγαλύτερες ηλικίες να είναι επιρρεπείς στην σαρκοπενία, που σχετίζεται με την απώλεια μυϊκής μάζας και μυϊκής λειτουργίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν αδυναμία και μειωμένη ποιότητα ζωής, μια πάθηση που υπολογίζεται ότι επηρεάζει αρνητικά 50 εκατομμύρια ηλικιωμένους ανθρώπους παγκοσμίως. Μια από τις αιτίες που προκαλούν [...]

Λοίμωξη από κορονοϊό και βιταμίνη D συνδέονται: νέα έρευνα

By |12 Σεπτεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|

Πρόσφατη έρευνα από το ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Σικάγου της Αμερικής έδειξε ότι άτομα τα οποία παρουσιάζουν ανεπάρκεια στα επίπεδα βιταμίνης D έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα μελετήθηκαν 489 ασθενείς οι οποίοι είχαν εξεταστεί αιματολογικά για επάρκεια βιταμίνης D και μέσα στους επόμενους 12 το πολύ μήνες εξετάστηκαν για κορονοϊό. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι ασθενείς που παρουσίασαν ανεπάρκεια βιταμίνης D και δεν [...]

Έλλειψη βιταμίνης D: τι πρέπει να γνωρίζετε

By |12 Σεπτεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Η βιταμίνη D είναι μια από τις απαραίτητες βιταμίνες για την ομαλή λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος με πολλαπλούς ρόλους στο σώμα όπως την αφομοίωση του ασβεστίου από τα κόκκαλα, την διατήρηση των υγιών οστών, την ρύθμιση των γονιδίων και της κυτταρικής ανάπτυξης, την πρόληψη ασθενειών όπως η ραχίτιδα και η οστεοπόρωση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη D βρίσκεται σε λίγα σχετικά τρόφιμα και σε μικρές ποσότητες με [...]

Παχυσαρκία και Κορονοϊός: πρόσφατη ανασκόπηση

By |5 Σεπτεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Go to Top