Loading...
Ηλικιωμένοι 2017-08-04T04:34:16+00:00

Άρθρα Διατολογίας για Ηλικιωμένοι

Kατηγορίες Άρθρων Διαιτολογίας

Ηλικιωμένοι

Αυξάνονται οι πιθανότητες νοσηρότητας και θνησιμότητας των εγγονιών από την συμπεριφορά των παππούδων / γιαγιάδων προς αυτά

By | Δεκέμβριος 16th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κοινωνία και Διατροφή, Παιδιά Έφηβοι|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Νόσος του Πάρκινσον: μπορεί μια πολυθερμιδική διατροφή να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής;

By | Δεκέμβριος 16th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Πώς να απολαμβάνεται το φαγητό μόνοι σας; Κοιτάτε σε ένα καθρέφτη.

By | Ιούλιος 28th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή|

Οι άνθρωποι ως κοινωνικά όντα έχουν την τάση να επηρεάζονται από την παρουσία τρίτων. Αυτό φαίνεται να επηρεάζει και την κατανάλωση φαγητού εφόσον είναι γνωστό ότι όταν συντρώγουμε με άλλους έχουμε την τάση να απολαμβάνουμε το φαγητό περισσότερο και να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες. Επιστήμονες από την Ιαπωνία θέλησαν να ερευνήσουν περεταίρω αυτό το φαινόμενο με [...]

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει την γήρανση του μυαλού

By | Οκτώβριος 31st, 2015|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Μειώνει τον εγκέφαλο μας το ανθυγιεινό φαγητό;

By | Σεπτέμβριος 1st, 2015|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Εκκολπωμάτωση του παχύ εντέρου: Ένα από τα πολλά νοσήματα του σύγχρονου τρόπου ζωής

By | Ιούλιος 15th, 2015|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Η υγιεινή διατροφή μειώνει τον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων στους ηλικιωμένους

By | Ιούνιος 1st, 2015|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Μεγαλώνοντας αλλάζουν τα εντερικά τοιχώματα

By | Ιούνιος 1st, 2015|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Συμπληρώματα βιταμίνης Β δεν επιβραδύνουν την εξέλιξη του νόσου του Αλτσχάϊμερ

By | Ιούλιος 26th, 2014|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα και οι πιθανοί κίνδυνοι που κρύβουν για την υγεία μας: τι λένε οι ειδικοί και οι νέες έρευνες

By | Ιανουάριος 24th, 2013|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 και ηλικιωμένοι: Κλειδί για τη θεραπεία η έγκαιρη διάγνωση

By | Ιανουάριος 24th, 2013|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Άνοια: Ο ρόλος της διατροφής όταν η μνήμη μας προδίδει

By | Ιανουάριος 17th, 2013|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Υγιεινή Διατροφή|

Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού: νέα έρευνα αποκαλύπτει τις ευεργετικές του ιδιότητες για τους καρκινοπαθείς

By | Απρίλιος 11th, 2011|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Αμινοξέα και υγεία: πως οι διατροφικές μας συνήθειες γίνονται η αφορμή για την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ

By | Ιανουάριος 11th, 2010|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Οι ευεργετικές ιδιότητες της Βιταμίνης Ε: τρόποι πρόληψης και προστασίας από τα εγκεφαλικά επεισόδια

By | Ιανουάριος 10th, 2010|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Load More Posts