Loading...
Ηλικιωμένοι2021-02-21T22:10:05+02:00

Άρθρα Διατολογίας για Ηλικιωμένοι

Kατηγορίες Άρθρων Διαιτολογίας

[ess_grid alias="ArticleCategories"]

Ηλικιωμένοι

Μικρή Θερμιδική Μείωση Ενισχύει την Μυϊκή Ζωτικότητα

By |22 Οκτωβρίου, 2023|Άρθρα Διαιτολογίας, Άσκηση και Διατροφή, Ηλικιωμένοι, Παχυσαρκία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Οι Αντιοξειδωτικές Φλαβονόλες Ενισχύουν τις Γνωστικές Ικανότητες

By |27 Νοεμβρίου, 2022|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Νόσος του Πάρκινσον: Αιτίες Απώλειας Βάρους και tips Αντιμετώπισης του

By |9 Οκτωβρίου, 2022|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Μεσογειακή διατροφή και γνωστικές ικανότητες

By |4 Απριλίου, 2021|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Η κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων μειώνει τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής

By |23 Ιανουαρίου, 2021|Άρθρα Διαιτολογίας, Δίαιτες, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Η βιταμίνη C επηρεάζει την μυϊκή μάζα στους άνω των 50

By |19 Σεπτεμβρίου, 2020|Άσκηση και Διατροφή, Ηλικιωμένοι, Υγιεινή Διατροφή|

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών παρουσιάζουν μείωση στην μυϊκή τους μάζα με ρυθμό μείωσης 1 % ετησίως. Αυτό έχει ως συνέπεια οι μεγαλύτερες ηλικίες να είναι επιρρεπείς στην σαρκοπενία, που σχετίζεται με την απώλεια μυϊκής μάζας και μυϊκής λειτουργίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν αδυναμία και μειωμένη ποιότητα ζωής, μια πάθηση που [...]

Η Μεσογειακή διατροφή έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

By |24 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Η Μεσογειακή διατροφή στην καταπολέμηση της άνοιας

By |23 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Βελτίωση προσδόκιμου ζωής καρκινοπαθών με βιταμίνη D

By |30 Ιουλίου, 2019|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Ανθυγιεινή Διατροφή: Η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως

By |20 Απριλίου, 2019|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Οι άνδρες με υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχουν καλύτερη μνήμη

By |8 Δεκεμβρίου, 2018|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Πως η κατανάλωση καφέ προστατεύει τον εγκέφαλο

By |1 Δεκεμβρίου, 2018|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Τα προβιοτικά μπορεί να συμβάλουν στην μείωση της χρήσης αντιβιοτικών

By |6 Οκτωβρίου, 2018|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Παιδιά Έφηβοι, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Η μεσογειακή διατροφή αυξάνει το προσδόκιμο ζωής στους ηλικιωμένους

By |29 Σεπτεμβρίου, 2018|Άρθρα Διαιτολογίας, Δίαιτες, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Πως η διατροφή διατηρεί τα κύτταρα μας υγιή και νέα

By |22 Σεπτεμβρίου, 2018|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Go to Top