Loading...
Κλινική Διαιτολογία 2017-08-04T04:35:08+00:00

Άρθρα για την Κλινική Διαιτολογία

Kατηγορίες Άρθρων Διαιτολογίας

Κλινική Διαιτολογία

Η χορτοφαγική διατροφή είναι πιο αποτελεσματική στην απώλεια του βάρους και στον μεταβολισμό

By | Σεπτέμβριος 8th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή, Χορτοφαγία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Διπλασιάζονται οι πιθανότητες θνησιμότητας ασθενών που πάσχουν από καρδιοαγγειακά προβλήματα και κατάθλιψη

By | Αύγουστος 25th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Τοξίκωση από υπερβολική κατανάλωση νερού. Πότε είναι υπερβολικό.

By | Αύγουστος 4th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Άσκηση και Διατροφή, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Η κατανάλωση τηγανιτών πατατών διπλασιάζει τον κίνδυνο πρώιμου θανάτου.

By | Ιούλιος 28th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|

Ενώ η κατανάλωση πατάτας αποτελεί κομμάτι της ισορροπημένης διατροφής μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή και περισσοτέρων μερίδων πατάτας την εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει υπέρταση. Ιταλοί επιστήμονες ερεύνησαν ένα δείγμα 4400 ενήλικων Αμερικάνων ηλικιών μεταξύ 45 και 79 για μια χρονική περίοδο 8 ετών, όπου οι διατροφικές τους συνήθειες μελετήθηκαν με την [...]

Πώς να απολαμβάνεται το φαγητό μόνοι σας; Κοιτάτε σε ένα καθρέφτη.

By | Ιούλιος 28th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή|

Οι άνθρωποι ως κοινωνικά όντα έχουν την τάση να επηρεάζονται από την παρουσία τρίτων. Αυτό φαίνεται να επηρεάζει και την κατανάλωση φαγητού εφόσον είναι γνωστό ότι όταν συντρώγουμε με άλλους έχουμε την τάση να απολαμβάνουμε το φαγητό περισσότερο και να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες. Επιστήμονες από την Ιαπωνία θέλησαν να ερευνήσουν περεταίρω αυτό το φαινόμενο με [...]

Η καφεΐνη δεν προκαλεί αρρυθμίες σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια

By | Οκτώβριος 20th, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|

Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής

Η κατανάλωση καφεΐνης επηρεάζει την διάγνωση και θεραπεία της υπέρτασης

By | Σεπτέμβριος 25th, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|

Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής

Η παχυσαρκία συνδέθηκε με οκτώ επιπλέον καρκίνους

By | Σεπτέμβριος 25th, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία|

Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής

Η κατανάλωση πρωτεϊνών που βρίσκονται στο σιτάρι μπορεί να προκαλεί φλεγμονή πέρα από το έντερο

By | Σεπτέμβριος 10th, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Δυσανεξία / Αλλεργία / Υπερευαισθησία, Κλινική Διαιτολογία|

Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής

Μια υγιής χορτοφαγική διατροφή μειώνει κατά πολύ την εκδήλωση διαβήτη τύπου ΙΙ

By | Ιούνιος 20th, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή, Χορτοφαγία|

Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής

Υψηλότερη κατανάλωση σιτηρών ολικής αλέσεως σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα νοσηρότητας και θνησιμότητας

By | Ιούνιος 14th, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής

Αδύνατον ο καφές να οδηγήσει σε καρκινογένεση αλλά τα πολύ ζεστά ροφήματα μπορούν

By | Ιούνιος 7th, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|

Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής

Μεγαλύτερη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης οδηγεί σε υπερφαγία και αυξημένη ανησυχία για την εξωτερική εμφάνιση στους νέους

By | Μάιος 21st, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Μια διατροφή υψηλή σε λίπος είναι εξίσου επικίνδυνη για τα νεφρά όσο ο διαβήτης τύπου ΙΙ

By | Μάιος 14th, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Παχυσαρκία και διαβήτης: η απάντηση στις δυο ‘μάστιγες’ της εποχής μας εντοπίζεται στην παλαιολιθική εποχή

By | Μάρτιος 31st, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|

Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Load More Posts