Άρθρα για την Κλινική Διαιτολογία
Κλινική Διαιτολογία
Κατανάλωση αλκοόλ και διαβήτης προκαλούν υπέρταση
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής
Καρκίνος του προστάτη και Μεσογειακή διατροφή
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής
Καρκίνος και Διατροφή συνδέθηκαν σε μοριακό επίπεδο, για πρώτη φορά
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής
Αλκοόλ, υπέρταση και διαβήτης συνδέονται
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής
Υπερνικώντας την κοιλιοκάκη με γλουτένη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής
Περισσότερο λίπος στα πόδια συνδέθηκε με χαμηλότερη πίεση
Πριν μια εβδομάδα παρουσιάστηκε στις εικονικές επιστημονικές συνεδρίες του American Heart Association, για το 2020, μια έρευνα της ιατρικής σχολής του Rutgers New Jersey της Αμερικής, που έδειξε ότι η αυξημένη εναπόθεση λίπους στα πόδια προστατεύει από την υπέρταση. Οι επιστήμονες μελέτησαν περίπου 6.000 άτομα με μέση ηλικία τα 37 έτη, εκ των οποίων οι [...]
Λοίμωξη από κορονοϊό και βιταμίνη D συνδέονται: νέα έρευνα
Πρόσφατη έρευνα από το ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Σικάγου της Αμερικής έδειξε ότι άτομα τα οποία παρουσιάζουν ανεπάρκεια στα επίπεδα βιταμίνης D έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα μελετήθηκαν 489 ασθενείς οι οποίοι είχαν εξεταστεί αιματολογικά για επάρκεια βιταμίνης D και μέσα στους επόμενους 12 το πολύ μήνες εξετάστηκαν για κορονοϊό. [...]
Έλλειψη βιταμίνης D: τι πρέπει να γνωρίζετε
Η βιταμίνη D είναι μια από τις απαραίτητες βιταμίνες για την ομαλή λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος με πολλαπλούς ρόλους στο σώμα όπως την αφομοίωση του ασβεστίου από τα κόκκαλα, την διατήρηση των υγιών οστών, την ρύθμιση των γονιδίων και της κυτταρικής ανάπτυξης, την πρόληψη ασθενειών όπως η ραχίτιδα και η οστεοπόρωση και την ενίσχυση του [...]
Παχυσαρκία και Κορονοϊός: πρόσφατη ανασκόπηση
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής
Αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί αύξηση του περικαρδιακού λίπους
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητή
Κατανάλωση Ζάχαρης και Κατάθλιψη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής
Τα ζαχαρούχα ποτά επηρεάζουν το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής
Η Μεσογειακή διατροφή έχει αντιγηραντικές ιδιότητες
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής
Η Μεσογειακή διατροφή στην καταπολέμηση της άνοιας
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής
Γαστρικό by-pass: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής