Loading...
Άρθρα Διαιτολογίας 2020-06-24T19:10:25+00:00

Τελευταία Άρθρα Διαιτολογίας

Kατηγορίες Άρθρων Διαιτολογίας

Τελευταία Άρθρα Διαιτολογίας

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Αλκοόλ, υπέρταση και διαβήτης συνδέονται

By | 24 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Υπερνικώντας την κοιλιοκάκη με γλουτένη

By | 24 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Δυσανεξία / Αλλεργία / Υπερευαισθησία, Κλινική Διαιτολογία, Παιδιά Έφηβοι|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Γιουβέτσι light

By | 17 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|

Ένα πολύ αγαπημένο πιάτο που στηρίζει την γεύση του στον εκπληκτικό συνδυασμό των μυρωδικών του.

Γιουβέτσι light (κόβουμε μοσχάρι σπάλα σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε στο νερό με φύλλα δάφνης για μια ώρα. Το στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε χωρίς […]

Ρεβίθια με Σπανάκι και Κάρυ

By | 17 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|

Η απόλυτη αρμονία μεταξύ του κλασικού με το εξωτικό.

Ρεβίθια με σπανάκι και κάρυ (ανακατεύουμε κρεμμύδι και λίγο τζίντζερ σε σκόνη στο μπλέντερ. Σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι το μείγμα κρεμμυδιού και τζίντζερ, λίγο μαύρη ζάχαρη και λίγο κάρυ για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε βρασμένα […]

Καφέ μετά το πρωινό για καλύτερο μεταβολισμό

By | 10 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Παχυσαρκία|

Ο καφές στην εποχή μας αποτελεί το πιο δημοφιλές ρόφημα και υπολογίζεται ότι δύο δισεκατομμύρια κούπες καφέ καταναλώνονται ημερησίως. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Bath της Μ. Βρετανίας μελέτησαν την επίπτωση που έχει στον μεταβολισμό μας η κατανάλωση καφεΐνης μετά από μια νύχτα ανεπαρκούς ύπνου. Ενώ τα αποτελέσματα έδειξαν ότι […]

Μυϊκή διόγκωση: πως επιτυγχάνεται με ασφάλεια

By | 3 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Άσκηση και Διατροφή|

Η μυϊκή διόγκωση σχετίζεται με την αυξημένη κατανάλωση θερμίδων με απώτερο σκοπό την αύξηση στην ποσότητα της μυϊκή μάζας, σε συνδυασμό με την άσκηση με αντίσταση βάρους. Διατροφικά η μυϊκή διόγκωση επιτυγχάνεται με την αυξημένη κατανάλωση υδατανθράκων και πρωτεΐνης και κατά συνέπεια θερμίδων. Ο κύριος στόχος είναι οι επιπλέον θερμίδες […]

Παιδική Διατροφή: βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για ανάπτυξη και υγεία

By | 26 Σεπτεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Παιδιά Έφηβοι, Υγιεινή Διατροφή|

Μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει ποικιλία από διαφορετικές ομάδες τροφίμων είναι απαραίτητη για την σωστή ανάπτυξη ενός παιδιού. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η διατροφή του παιδιού πρέπει να εμπεριέχει μια πληθώρα από βιταμίνες και μέταλλα τα οποία θα του προσφέρουν ένα υγιές ξεκίνημα στην ζωή.

Σε ότι αφορά τον ανθρώπινο […]

Περισσότερο λίπος στα πόδια συνδέθηκε με χαμηλότερη πίεση

By | 19 Σεπτεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|

Πριν μια εβδομάδα παρουσιάστηκε στις εικονικές επιστημονικές συνεδρίες του American Heart Association, για το 2020, μια έρευνα της ιατρικής σχολής του Rutgers New Jersey της Αμερικής, που έδειξε ότι η αυξημένη εναπόθεση λίπους στα πόδια προστατεύει από την υπέρταση. Οι επιστήμονες μελέτησαν περίπου 6.000 άτομα με μέση ηλικία τα 37 […]

Η βιταμίνη C επηρεάζει την μυϊκή μάζα στους άνω των 50

By | 19 Σεπτεμβρίου, 2020|Categories: Άσκηση και Διατροφή, Ηλικιωμένοι, Υγιεινή Διατροφή|

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών παρουσιάζουν μείωση στην μυϊκή τους μάζα με ρυθμό μείωσης 1 % ετησίως. Αυτό έχει ως συνέπεια οι μεγαλύτερες ηλικίες να είναι επιρρεπείς στην σαρκοπενία, που σχετίζεται με την απώλεια μυϊκής μάζας και μυϊκής λειτουργίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν αδυναμία και μειωμένη […]

Λοίμωξη από κορονοϊό και βιταμίνη D συνδέονται: νέα έρευνα

By | 12 Σεπτεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|

Πρόσφατη έρευνα από το ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Σικάγου της Αμερικής έδειξε ότι άτομα τα οποία παρουσιάζουν ανεπάρκεια στα επίπεδα βιταμίνης D έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα μελετήθηκαν 489 ασθενείς οι οποίοι είχαν εξεταστεί αιματολογικά για επάρκεια βιταμίνης D και μέσα στους επόμενους 12 το […]

Έλλειψη βιταμίνης D: τι πρέπει να γνωρίζετε

By | 12 Σεπτεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Η βιταμίνη D είναι μια από τις απαραίτητες βιταμίνες για την ομαλή λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος με πολλαπλούς ρόλους στο σώμα όπως την αφομοίωση του ασβεστίου από τα κόκκαλα, την διατήρηση των υγιών οστών, την ρύθμιση των γονιδίων και της κυτταρικής ανάπτυξης, την πρόληψη ασθενειών όπως η ραχίτιδα και η […]

Παχυσαρκία και Κορονοϊός: πρόσφατη ανασκόπηση

By | 5 Σεπτεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Ευαισθησία στη γλουτένη και κοιλιοκάκη διαχωρίζονται στο ανοσολογικό προφίλ

By | 5 Σεπτεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Δυσανεξία / Αλλεργία / Υπερευαισθησία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Ριζότο με Κρέμα Μελιτζάνας

By | 15 Αυγούστου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Η έρευνα της πίτσας: πως το σώμα αντιμετωπίζει την υπερκατανάλωση

By | 8 Αυγούστου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Παχυσαρκία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Load More Posts