Loading...
Άρθρα Διαιτολογίας2021-02-05T20:01:04+00:00

Τελευταία Άρθρα Διαιτολογίας

Kατηγορίες Άρθρων Διαιτολογίας

Τελευταία Άρθρα Διαιτολογίας

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Νέες θεωρίες για την αύξηση των διατροφικών αλλεργιών παγκοσμίως

By |24 Ιανουαρίου, 2021|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Δυσανεξία / Αλλεργία / Υπερευαισθησία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Η κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων μειώνει τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής

By |23 Ιανουαρίου, 2021|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Δίαιτες, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Κατανάλωση αλκοόλ και διαβήτης προκαλούν υπέρταση

By |17 Ιανουαρίου, 2021|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Καρκίνος του προστάτη και Μεσογειακή διατροφή

By |16 Ιανουαρίου, 2021|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από το dietetics.com.gr

By |25 Δεκεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Επαναλειτουργία Διαιτολογικού Γραφείου

By |13 Δεκεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Πλησιάζοντας στην θεραπεία της παχυσαρκίας

By |5 Δεκεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Παχυσαρκία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Αναστολή λειτουργιών διαιτολογικού γραφείου

By |9 Νοεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας|

Σύμφωνα με την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση, όλα τα διαιτολογικά γραφεία υποχρεούνται να αναστείλουν την λειτουργία τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2020. Συνεδρίες εξ αποστάσεως θα συνεχίσουν κανονικά. Καλή δύναμη σε όλους και μείνετε υγιείς. Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Καρκίνος και Διατροφή συνδέθηκαν σε μοριακό επίπεδο, για πρώτη φορά

By |31 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Υπερνικώντας την κοιλιοκάκη με γλουτένη

By |24 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Δυσανεξία / Αλλεργία / Υπερευαισθησία, Κλινική Διαιτολογία, Παιδιά Έφηβοι|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Γιουβέτσι light

By |17 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|

Ένα πολύ αγαπημένο πιάτο που στηρίζει την γεύση του στον εκπληκτικό συνδυασμό των μυρωδικών του. Γιουβέτσι light (κόβουμε μοσχάρι σπάλα σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε στο νερό με φύλλα δάφνης για μια ώρα. Το στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε χωρίς λάδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε τριμμένη ντομάτα, ψιλοκομμένο καρότο και πιπεριά, λίγο ζάχαρη, σκόρδο ψιλοκομμένο, μαύρο και κόκκινο γλυκό [...]

Ρεβίθια με Σπανάκι και Κάρυ

By |17 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|

Η απόλυτη αρμονία μεταξύ του κλασικού με το εξωτικό. Ρεβίθια με σπανάκι και κάρυ (ανακατεύουμε κρεμμύδι και λίγο τζίντζερ σε σκόνη στο μπλέντερ. Σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι το μείγμα κρεμμυδιού και τζίντζερ, λίγο μαύρη ζάχαρη και λίγο κάρυ για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε βρασμένα ρεβίθια και τριμμένη ντομάτα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε σπανάκι ψιλοκομμένο και νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί το [...]

Καφέ μετά το πρωινό για καλύτερο μεταβολισμό

By |10 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Παχυσαρκία|

Ο καφές στην εποχή μας αποτελεί το πιο δημοφιλές ρόφημα και υπολογίζεται ότι δύο δισεκατομμύρια κούπες καφέ καταναλώνονται ημερησίως. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Bath της Μ. Βρετανίας μελέτησαν την επίπτωση που έχει στον μεταβολισμό μας η κατανάλωση καφεΐνης μετά από μια νύχτα ανεπαρκούς ύπνου. Ενώ τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια νύχτα ανεπαρκούς ύπνου δεν επηρεάζει αρνητικά τον μεταβολισμό μας, η κατανάλωση καφέ την επόμενη μέρα φαίνεται να έχει αρνητική [...]

Μυϊκή διόγκωση: πως επιτυγχάνεται με ασφάλεια

By |3 Οκτωβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Άσκηση και Διατροφή|

Η μυϊκή διόγκωση σχετίζεται με την αυξημένη κατανάλωση θερμίδων με απώτερο σκοπό την αύξηση στην ποσότητα της μυϊκή μάζας, σε συνδυασμό με την άσκηση με αντίσταση βάρους. Διατροφικά η μυϊκή διόγκωση επιτυγχάνεται με την αυξημένη κατανάλωση υδατανθράκων και πρωτεΐνης και κατά συνέπεια θερμίδων. Ο κύριος στόχος είναι οι επιπλέον θερμίδες που καταναλώνονται σε συνδυασμό με την άσκηση με αντίσταση βάρους να προκαλέσουν αύξηση στην μυϊκή μάζα. Οι θερμίδες που κάποιος [...]

Παιδική Διατροφή: βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για ανάπτυξη και υγεία

By |26 Σεπτεμβρίου, 2020|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Παιδιά Έφηβοι, Υγιεινή Διατροφή|

Μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει ποικιλία από διαφορετικές ομάδες τροφίμων είναι απαραίτητη για την σωστή ανάπτυξη ενός παιδιού. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η διατροφή του παιδιού πρέπει να εμπεριέχει μια πληθώρα από βιταμίνες και μέταλλα τα οποία θα του προσφέρουν ένα υγιές ξεκίνημα στην ζωή. Σε ότι αφορά τον ανθρώπινο σκελετό υπολογίζεται ότι φτάνουμε στο 90 % της μέγιστης οστικής μάζας στην ηλικία των 18 για τα κορίτσια και [...]

Go to Top