Loading...
Υγιεινή Διατροφή 2017-08-04T04:40:18+00:00

Άρθρα Διατολογίας για την Υγιεινή Διατροφή

Kατηγορίες Άρθρων Διαιτολογίας

Υγιεινή Διατροφή

Παιδική Διατροφή: βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για ανάπτυξη και υγεία

By | 26 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Παιδιά Έφηβοι, Υγιεινή Διατροφή|

Μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει ποικιλία από διαφορετικές ομάδες τροφίμων είναι απαραίτητη για την σωστή ανάπτυξη ενός παιδιού. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η διατροφή του παιδιού πρέπει να εμπεριέχει μια πληθώρα από βιταμίνες και μέταλλα τα οποία θα του προσφέρουν ένα υγιές ξεκίνημα στην ζωή. Σε ότι αφορά τον ανθρώπινο σκελετό υπολογίζεται ότι φτάνουμε [...]

Η βιταμίνη C επηρεάζει την μυϊκή μάζα στους άνω των 50

By | 19 Σεπτεμβρίου, 2020|Άσκηση και Διατροφή, Ηλικιωμένοι, Υγιεινή Διατροφή|

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών παρουσιάζουν μείωση στην μυϊκή τους μάζα με ρυθμό μείωσης 1 % ετησίως. Αυτό έχει ως συνέπεια οι μεγαλύτερες ηλικίες να είναι επιρρεπείς στην σαρκοπενία, που σχετίζεται με την απώλεια μυϊκής μάζας και μυϊκής λειτουργίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν αδυναμία και μειωμένη ποιότητα ζωής, μια πάθηση που [...]

Έλλειψη βιταμίνης D: τι πρέπει να γνωρίζετε

By | 12 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Η βιταμίνη D είναι μια από τις απαραίτητες βιταμίνες για την ομαλή λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος με πολλαπλούς ρόλους στο σώμα όπως την αφομοίωση του ασβεστίου από τα κόκκαλα, την διατήρηση των υγιών οστών, την ρύθμιση των γονιδίων και της κυτταρικής ανάπτυξης, την πρόληψη ασθενειών όπως η ραχίτιδα και η οστεοπόρωση και την ενίσχυση του [...]

Κατανάλωση Ζάχαρης και Κατάθλιψη

By | 31 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Τα ζαχαρούχα ποτά επηρεάζουν το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα

By | 30 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Η Μεσογειακή διατροφή έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

By | 24 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Η Μεσογειακή διατροφή στην καταπολέμηση της άνοιας

By | 23 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Εν αρχή ην η υγιεινή διατροφή: τι είναι και πως εδραιώνεται

By | 16 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Δίαιτες, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Αναψυκτικά, diet-drinks και χυμοί φρούτων: πως επηρεάζουν το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα

By | 14 Μαρτίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Χαμηλή κατανάλωση πρωτεϊνικών τροφίμων και καρδιοαγγειακές ασθένειες

By | 15 Φεβρουαρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Μεσογειακή Διατροφή, Παλαιό Δίαιτα, Διαλείπουσα Νηστεία: απώλεια βάρους και υγεία

By | 8 Φεβρουαρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Δίαιτες, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Οι καλύτερες στρατηγικές για συντήρηση βάρους: νέα στοιχεία

By | 1 Φεβρουαρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Καρκίνος και βιομηχανοποιημένο κρέας: νέα στοιχεία

By | 25 Ιανουαρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Παρασιτοκτόνα / Φυτοφάρμακα στα τρόφιμα και πόσο επικίνδυνα είναι

By | 18 Ιανουαρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Καρκίνος και Καρδιοαγγειακά νοσήματα: Συνδέονται;

By | 11 Ιανουαρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Load More Posts