Έχοντας φτάσει στην Μ. Εβδομάδα σας δίνω μια πολύ απλή και γευστική συνταγή να φτιάξετε το δικός σας χούμους και να εμπλουτίσετε την διατροφή σας στη νηστεία.

Συνταγή για σπιτικό χούμους (μουλιάζουμε ρεβίθια για 12 ώρες και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε ταχίνι, τα βρασμένα ρεβίθια, πολτοποιημένο σκόρδο, χυμό λεμονιού, κύμινο, αλάτι και ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά)

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε όλα τα γεύματα μας, κατά την περίοδο της νηστείας, αλλά και σαν σνακ με κριτσίνια πολύσπορα ολικής αλέσεως. Για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή θα μπορούσε να συνοδευτεί με πράσινη σαλάτα, εμπλουτισμένη με αβοκάντο και σπόρους, πάνω σε ψωμί ολικής αλέσεως.

Καλή σας όρεξη και Καλό Πάσχα.

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Διαιτολόγος – Dietitian