Μειωμένη κατανάλωση γευμάτων κατά την διάρκεια της ημέρας αυξάνει την εναπόθεση λίπους στην κοιλιακή χώρα

Μειωμένη κατανάλωση γευμάτων κατά την διάρκεια της ημέρας αυξάνει την εναπόθεση λίπους στην κοιλιακή χώρα

Η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται από το πανεπιστήμιο του Οχάιου της Αμερικής όπου επιστήμονες με την χρήση τρωκτικών μελέτησαν τις επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση φαγητού σε ένα γεύμα ημερησίως σε σχέση με την κατανάλωση φαγητού σε περισσότερα γεύματα. Ανάλογες έρευνες έχουν γίνει στο παρελθόν σε ανθρώπους για να μελετήσουν την επίπτωση που έχει στο μεταβολισμό η κατανάλωση φαγητού σε πολλά η λίγα γεύματα, χωρίς να αποδεικνύουν ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο. Η συγκεκριμένη έρευνα απέδειξε ότι η κατανάλωση ενός και μόνο γεύματος την ημέρα στα τρωκτικά προκάλεσε αυξημένη εναπόθεση λίπους στην κοιλιακή χώρα και προδιάθεση στην εκδήλωση διαβήτη, σε σχέση με τρωκτικά τα οποία κατανάλωναν το φαγητό τους κατά την διάρκεια της ημέρας, χωρίς να υπάρχουν διαφορές στο βάρος του σώματος μεταξύ των δύο ομάδων. Εκεί λοιπόν βοηθάει η χρήση των πολλών γευμάτων μέσα στην μέρα.

Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής

By | 2017-07-31T10:42:20+00:00 Ιούνιος 1st, 2015|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μειωμένη κατανάλωση γευμάτων κατά την διάρκεια της ημέρας αυξάνει την εναπόθεση λίπους στην κοιλιακή χώρα
Καραγιάννης Νίκόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής