Ο καρκίνος του εντέρου είναι ο δεύτερος πιο κοινός καρκίνος στους άνδρες και ο δεύτερος πιο κοινός καρκίνος στις γυναίκες με το 55 % τον περιπτώσεων να παρατηρείται σε αναπτυγμένες χώρες όπως η Β. Αμερική και η Δ. Ευρώπη. Μέσα από μια έρευνα που έγινε στο Imperial College του Λονδίνου μελετήθηκαν 520.000 άτομα από 10 διαφορετικές χώρες τις Ευρώπης. Μέσα από τα αποτελέσματα παρουσιάστηκε ότι άνδρες και γυναίκες με φυσιολογικό βάρος και αυξημένη κατανάλωση φυτικών τροφίμων (φρούτα, λαχανικά, σιτηρά, όσπρια και ξηρούς καρπούς) κατά την διάρκεια της ζωής τους πριν την διάγνωση του καρκίνου του εντέρου είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης σε σχέση με τους υπόλοιπους. Επίσης, μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης από καρκίνο του εντέρου παρουσίασαν γυναίκες οι οποίες θήλασαν κατά την βρεφική τους ηλικία. Βλέπουμε λοιπόν άλλη μια μεγάλη έρευνα που συνδέει τον σωστό τρόπο διατροφής με την επιβίωση από μια κοινή ασθένεια όπως είναι ο καρκίνος του εντέρου.

Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής