Άρθρα Διατολογίας για την Παχυσαρκία
Kατηγορίες Άρθρων Διαιτολογίας
Παχυσαρκία
Τα επίπεδα παιδικής παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί κατά 10 φορές από την δεκαετία των ‘70
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Εθισμός στο φαγητό. Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Οι λιποβαρείς γυναίκες κινδυνεύουν από πρόωρη εμμηνόπαυση
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Μια επεισοδιακή παιδική ηλικία μπορεί να οδηγήσει μεταγενέστερα σε παχύσαρκους ενήλικες
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Ενισχύστε την απώλεια βάρους με ένα διάλειμμα 2 εβδομάδων από την δίαιτα σας, σύμφωνα με νέα έρευνα
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Το εντερικό make-up επηρεάζει τον ρυθμό απώλειας βάρους
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Η χορτοφαγική διατροφή είναι πιο αποτελεσματική στην απώλεια του βάρους και στον μεταβολισμό
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Ο συνδυασμός πρωτεΐνης και ζάχαρης στο γεύμα παχαίνει
Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Η κατανάλωση τηγανιτών πατατών διπλασιάζει τον κίνδυνο πρώιμου θανάτου.
Ενώ η κατανάλωση πατάτας αποτελεί κομμάτι της ισορροπημένης διατροφής μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή και περισσοτέρων μερίδων πατάτας την εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει υπέρταση. Ιταλοί επιστήμονες ερεύνησαν ένα δείγμα 4400 ενήλικων Αμερικάνων ηλικιών μεταξύ 45 και 79 για μια χρονική περίοδο 8 ετών, όπου οι διατροφικές τους συνήθειες μελετήθηκαν με την [...]
Η παχυσαρκία συνδέθηκε με οκτώ επιπλέον καρκίνους
Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής
Οι πρωτεϊνικές δίαιτες μειώνουν τα μεταβολικά οφέλη της απώλειας βάρους
Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής
Συσχετισμός μεταξύ παχυσαρκίας και ενυδάτωσης;
Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής
Παγκόσμια παχυσαρκία: η πρωτεΐνη του κρέατος έχει τα ίδια αποτελέσματα με την ζάχαρη
Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής
Μεγαλύτερη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης οδηγεί σε υπερφαγία και αυξημένη ανησυχία για την εξωτερική εμφάνιση στους νέους
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Τα υπέρβαρα άτομα είναι πιθανότερο να επιλέξουν περισσότερο ανθυγιεινές τροφές όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με πραγματικό φαγητό
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian