Η υγιεινή διατροφή μειώνει το κίνδυνο της κατάθλιψης

Η υγιεινή διατροφή μειώνει το κίνδυνο της κατάθλιψης

Σύμφωνα λοιπόν με το πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φιλανδίας και με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έγινε με την συμμετοχή 2000 ατόμων τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η υγιεινή διατροφή όχι μόνο είναι θεραπευτική για την κατάθλιψη αλλά αποτελεί και μέσο πρόληψης προς αυτή. Πιο συγκεκριμένα άτομα τα οποία είχαν μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, σιτηρά ολικής αλέσεως, κοτόπουλο, ψάρι και γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, παρουσίασαν λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης κατάθλιψης. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση φολικού οξέος όπως επιτυγχάνετε μέσα από αυτή την διατροφή αποτελεί αιτία μειωμένης εκδήλωσης κατάθλιψης, όπως και η μείωση του βάρους αποτέλεσε αιτία μείωσης της κατάθλιψης. Από την άλλη, άτομα τα οποία παρουσίασαν υψηλή κατανάλωση βιομηχανοποιημένου κρέατος, γλυκών, αναψυκτικών και γενικότερα βιομηχανοποιημένων προϊόντων, όπως για παράδειγμα πατατάκια, γαριδάκια παρουσίασαν περισσότερα συμπτώματα κατάθλιψης. Συνεπώς, πέρα από τα θετικά που έχει η σωστή διατροφή στην ομαλή λειτουργία του σώματος και στην διασφάλιση της υγείας, συνεισφέρει και στην ψυχική υγεία του ανθρώπου. Τρεφόμαστε σωστά, νοιώθουμε καλύτερα.

By | 2017-07-31T07:59:24+00:00 Σεπτέμβριος 25th, 2013|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η υγιεινή διατροφή μειώνει το κίνδυνο της κατάθλιψης
Καραγιάννης Νίκόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής