Η κατανάλωση φυτικών ινών κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης παχυσαρκίας και διαβήτη μεταγενέστερα στο παιδί

Η κατανάλωση φυτικών ινών κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης παχυσαρκίας και διαβήτη μεταγενέστερα στο παιδί

Η έρευνα αυτή έρχεται από την Αυστραλία και παρουσίασε ότι η υψηλή κατανάλωση φυτικών ινών κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού του βρέφους έχει τρομερά θετικά αποτελέσματα στην μεταγενέστερη ζωή του παιδιού. Τα παιδιά των οποίων οι μητέρες ακολούθησαν μια διατροφή πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακές παρουσίασαν μακροχρόνια καλύτερο έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και μειωμένη συσσώρευση λίπους στην κοιλιακή κοιλότητα σε αντίθεση με τους απόγονους εκείνων των γυναικών που είχαν αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Η σωστή διατροφή είναι λοιπόν ότι πιο σημαντικό κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

By | 2017-07-31T07:56:55+00:00 Αύγουστος 22nd, 2013|Άρθρα Διαιτολογίας, Εγκυμοσύνη / Θηλασμός, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Παιδιά Έφηβοι, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κατανάλωση φυτικών ινών κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης παχυσαρκίας και διαβήτη μεταγενέστερα στο παιδί
Καραγιάννης Νίκόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής