Ας δούμε κάτι λίγο πιο καλοκαιρινό για αυτό το μήνα

ντοματόρυζο φούρνου (προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 °C στις αντιστάσεις. Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πιπεριά. Προσθέτουμε ρύζι μπασμάτι, τριμμένη ντομάτα, ζάχαρη και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνεχίζουμε ώσπου το ρύζι να πιεί το πολύ ζουμί. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ταψί και προσθέτουμε βραστό νερό ώστε να καλυφθεί το ρύζι. Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο. Μόλις αρχίσει να βράζει το ζουμί του χαμηλώνουμε στους 200 °C. Το αφήνουμε για μισή ώρα, παρακολουθώντας το μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχή και φέτα χαμηλών λιπαρών για ένα ισορροπημένο γεύμα

Καλή όρεξη