Άρθρα Διαιτολογίας

9 11, 2020

Αναστολή λειτουργιών διαιτολογικού γραφείου

By |2021-12-06T11:56:11+02:009 Νοεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναστολή λειτουργιών διαιτολογικού γραφείου

Σύμφωνα με την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση, όλα τα διαιτολογικά γραφεία υποχρεούνται να αναστείλουν την λειτουργία τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2020. Συνεδρίες εξ αποστάσεως θα συνεχίσουν κανονικά. Καλή δύναμη σε όλους και μείνετε υγιείς. Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

31 10, 2020

Καρκίνος και Διατροφή συνδέθηκαν σε μοριακό επίπεδο, για πρώτη φορά

By |2021-12-06T11:56:11+02:0031 Οκτωβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καρκίνος και Διατροφή συνδέθηκαν σε μοριακό επίπεδο, για πρώτη φορά

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

24 10, 2020

Υπερνικώντας την κοιλιοκάκη με γλουτένη

By |2021-12-06T11:56:11+02:0024 Οκτωβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Δυσανεξία / Αλλεργία / Υπερευαισθησία, Κλινική Διαιτολογία, Παιδιά Έφηβοι|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπερνικώντας την κοιλιοκάκη με γλουτένη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

17 10, 2020

Γιουβέτσι light

By |2021-12-06T11:56:11+02:0017 Οκτωβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιουβέτσι light

Ένα πολύ αγαπημένο πιάτο που στηρίζει την γεύση του στον εκπληκτικό συνδυασμό των μυρωδικών του. Γιουβέτσι light (κόβουμε μοσχάρι σπάλα σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε στο νερό με φύλλα δάφνης για μια ώρα. Το στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε χωρίς λάδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί. [...]

17 10, 2020

Ρεβίθια με Σπανάκι και Κάρυ

By |2021-12-06T11:56:11+02:0017 Οκτωβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ρεβίθια με Σπανάκι και Κάρυ

Η απόλυτη αρμονία μεταξύ του κλασικού με το εξωτικό. Ρεβίθια με σπανάκι και κάρυ (ανακατεύουμε κρεμμύδι και λίγο τζίντζερ σε σκόνη στο μπλέντερ. Σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι το μείγμα κρεμμυδιού και τζίντζερ, λίγο μαύρη ζάχαρη και λίγο κάρυ για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε βρασμένα ρεβίθια και τριμμένη ντομάτα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα [...]

10 10, 2020

Καφέ μετά το πρωινό για καλύτερο μεταβολισμό

By |2021-12-06T11:56:11+02:0010 Οκτωβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καφέ μετά το πρωινό για καλύτερο μεταβολισμό

Ο καφές στην εποχή μας αποτελεί το πιο δημοφιλές ρόφημα και υπολογίζεται ότι δύο δισεκατομμύρια κούπες καφέ καταναλώνονται ημερησίως. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Bath της Μ. Βρετανίας μελέτησαν την επίπτωση που έχει στον μεταβολισμό μας η κατανάλωση καφεΐνης μετά από μια νύχτα ανεπαρκούς ύπνου. Ενώ τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια νύχτα ανεπαρκούς ύπνου δεν [...]

3 10, 2020

Μυϊκή διόγκωση: πως επιτυγχάνεται με ασφάλεια

By |2021-12-06T11:56:11+02:003 Οκτωβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Άσκηση και Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μυϊκή διόγκωση: πως επιτυγχάνεται με ασφάλεια

Η μυϊκή διόγκωση σχετίζεται με την αυξημένη κατανάλωση θερμίδων με απώτερο σκοπό την αύξηση στην ποσότητα της μυϊκή μάζας, σε συνδυασμό με την άσκηση με αντίσταση βάρους. Διατροφικά η μυϊκή διόγκωση επιτυγχάνεται με την αυξημένη κατανάλωση υδατανθράκων και πρωτεΐνης και κατά συνέπεια θερμίδων. Ο κύριος στόχος είναι οι επιπλέον θερμίδες που καταναλώνονται σε συνδυασμό με [...]

26 09, 2020

Παιδική Διατροφή: βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για ανάπτυξη και υγεία

By |2021-12-06T11:56:11+02:0026 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Παιδιά Έφηβοι, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παιδική Διατροφή: βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για ανάπτυξη και υγεία

Μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει ποικιλία από διαφορετικές ομάδες τροφίμων είναι απαραίτητη για την σωστή ανάπτυξη ενός παιδιού. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η διατροφή του παιδιού πρέπει να εμπεριέχει μια πληθώρα από βιταμίνες και μέταλλα τα οποία θα του προσφέρουν ένα υγιές ξεκίνημα στην ζωή. Σε ότι αφορά τον ανθρώπινο σκελετό υπολογίζεται ότι φτάνουμε [...]

19 09, 2020

Περισσότερο λίπος στα πόδια συνδέθηκε με χαμηλότερη πίεση

By |2021-12-06T11:56:11+02:0019 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περισσότερο λίπος στα πόδια συνδέθηκε με χαμηλότερη πίεση

Πριν μια εβδομάδα παρουσιάστηκε στις εικονικές επιστημονικές συνεδρίες του American Heart Association, για το 2020, μια έρευνα της ιατρικής σχολής του Rutgers New Jersey της Αμερικής, που έδειξε ότι η αυξημένη εναπόθεση λίπους στα πόδια προστατεύει από την υπέρταση. Οι επιστήμονες μελέτησαν περίπου 6.000 άτομα με μέση ηλικία τα 37 έτη, εκ των οποίων οι [...]

12 09, 2020

Λοίμωξη από κορονοϊό και βιταμίνη D συνδέονται: νέα έρευνα

By |2021-12-06T11:56:11+02:0012 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λοίμωξη από κορονοϊό και βιταμίνη D συνδέονται: νέα έρευνα

Πρόσφατη έρευνα από το ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Σικάγου της Αμερικής έδειξε ότι άτομα τα οποία παρουσιάζουν ανεπάρκεια στα επίπεδα βιταμίνης D έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα μελετήθηκαν 489 ασθενείς οι οποίοι είχαν εξεταστεί αιματολογικά για επάρκεια βιταμίνης D και μέσα στους επόμενους 12 το πολύ μήνες εξετάστηκαν για κορονοϊό. [...]

12 09, 2020

Έλλειψη βιταμίνης D: τι πρέπει να γνωρίζετε

By |2021-12-06T11:56:11+02:0012 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έλλειψη βιταμίνης D: τι πρέπει να γνωρίζετε

Η βιταμίνη D είναι μια από τις απαραίτητες βιταμίνες για την ομαλή λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος με πολλαπλούς ρόλους στο σώμα όπως την αφομοίωση του ασβεστίου από τα κόκκαλα, την διατήρηση των υγιών οστών, την ρύθμιση των γονιδίων και της κυτταρικής ανάπτυξης, την πρόληψη ασθενειών όπως η ραχίτιδα και η οστεοπόρωση και την ενίσχυση του [...]

5 09, 2020

Παχυσαρκία και Κορονοϊός: πρόσφατη ανασκόπηση

By |2021-12-06T11:56:12+02:005 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παχυσαρκία και Κορονοϊός: πρόσφατη ανασκόπηση

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

5 09, 2020

Ευαισθησία στη γλουτένη και κοιλιοκάκη διαχωρίζονται στο ανοσολογικό προφίλ

By |2021-12-06T11:56:12+02:005 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Δυσανεξία / Αλλεργία / Υπερευαισθησία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ευαισθησία στη γλουτένη και κοιλιοκάκη διαχωρίζονται στο ανοσολογικό προφίλ

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

15 08, 2020

Ριζότο με Κρέμα Μελιτζάνας

By |2021-12-06T11:56:12+02:0015 Αυγούστου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ριζότο με Κρέμα Μελιτζάνας

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

8 08, 2020

Η έρευνα της πίτσας: πως το σώμα αντιμετωπίζει την υπερκατανάλωση

By |2021-12-06T11:56:12+02:008 Αυγούστου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η έρευνα της πίτσας: πως το σώμα αντιμετωπίζει την υπερκατανάλωση

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Go to Top