Μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή

 

Κριθαράκι με σαφράν (σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε κύβο λαχανικών και σαφράν και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε λευκό κρασί και στη συνέχεια το ζωμό των λαχανικών με το σαφράν σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Όταν τα υγρά σωθούν και το κριθαράκι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τυρί κρέμα la vache qui rit light και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη

 

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Διαιτολόγος – Dietitian