Είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές και πραγματικά είναι ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό πιάτο.

Κριθαράκι με καρότο, μανιτάρια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (σοτάρουμε καλά κριθαράκι χοντρό σε ελάχιστο λάδι και νερό. Ρίχνουμε καρότο σε κύβους και μανιτάρια ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τριμμένη ντομάτα, λίγο ντομάτα πελτέ διαλυμένο και ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το κριθαράκι να φουσκώσει. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και τυρί χαμηλών λιπαρών για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Διαιτολόγος – Dietitian