Μειώνει τον εγκέφαλο μας το ανθυγιεινό φαγητό;

Μειώνει τον εγκέφαλο μας το ανθυγιεινό φαγητό;

Αυστραλοί επιστήμονες παρατήρησαν ότι άτομα με ανθυγιεινή διατροφή παρουσιάζουν μείωση στο μέγεθος ενός σημείου του εγκεφάλου που σχετίζεται με την μάθηση, την μνήμη και την διανοητική υγεία. Μελετήθηκαν άτομα ηλικιών μεταξύ 60 με 64 και με την χρήση μαγνητικού τομογράφου ελέγχθηκε το μέγεθος του συγκεκριμένου σημείο στον εγκέφαλο τους. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι άτομα με υψηλή κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών, αλμυρών σνακ και βιομηχανοποιημένου κρέατος παρουσίασαν σμίκρυνση στο συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου σε σχέση με άτομα τα οποία είχαν υψηλή κατανάλωση τροφίμων όπως φρούτα, λαχανικά και ψάρι. Η σμίκρυνση στο συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου σχετίζεται με εκδήλωση κατάθλιψης, ανησυχίας και άνοιας στους ανθρώπους ενώ ο συσχετισμός του με την μάθηση φαίνεται να επηρεάζει και τους νέους ανθρώπους. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι η ποιότητα της διατροφής μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την διανοητική μας υγεία.

Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής

By | 2017-07-31T11:26:41+00:00 Σεπτέμβριος 1st, 2015|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μειώνει τον εγκέφαλο μας το ανθυγιεινό φαγητό;
Καραγιάννης Νίκόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής