Η έρευνα αυτή έρχεται από την Κίνα όπου μελετήθηκαν 1424 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα και 4543 υγιείς άνθρωποι σε ένα διάστημα από το 2003 εως το 2010. Τα αποτελέσματα της μακροσκελής έρευνας έδειξαν ότι άτομα τα οποία καταναλώνουν πάνω από 2 φορές την εβδομάδα ωμό σκόρδο είχαν 44 % μικρότερη πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνο του πνεύμονα, ενώ για τους καπνιστές, που αποτελεί και την κύρια αιτία εκδήλωσης καρκίνου στο πνεύμονα με 9 στους 10 καπνιστές, είχαν 30 % λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης της ασθένειας. Βλέπουμε λοιπόν ότι η διατροφή αποτελεί βασικό κομμάτι στην καταπολέμηση ασθενειών
Κατανάλωση ωμού σκόρδου και καρκίνος του πνεύμονα
By Νικόλαος Καραγίαννης|2017-07-31T07:49:29+03:0021 Αυγούστου, 2013|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κατανάλωση ωμού σκόρδου και καρκίνος του πνεύμονα
About the Author: Νικόλαος Καραγίαννης
Καραγιάννης Νίκόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian