Σε μια έρευνα που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην Αμερική όπου συμμετείχαν 194.095 άτομα για μια περίοδο 8 ετών παρατηρήθηκε ότι άτομα τα οποία κατανάλωναν από ένα ως και περισσότερα αναψυκτικά με ζάχαρη ημερησίως είχαν 23 % περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν λίθους στα νεφρά σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν λιγότερο από ένα αναψυκτικό την εβδομάδα. Από την άλλη η κατανάλωση καφέ, τσαγιού και φυσικών χυμών παρουσίασε μειωμένη εκδήλωση του φαινομένου των νεφρικών λίθων. Είναι εμφανές ότι η διατροφικές μας συνήθειες έχουν σημαντική επίπτωση στην υγεία μας. Καλό θα ήταν τα αναψυκτικά να αποφεύγονται και ιδιαιτέρως στα παιδιά έτσι ώστε να μην αναπτύξουν διατροφικές συνήθειες επιβλαβείς για τον οργανισμό που θα είναι δύσκολο στο μέλλον να αποβάλουν.
Η κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης νεφρικών λίθων
By Νικόλαος Καραγίαννης|2017-07-31T07:08:21+03:0022 Μαΐου, 2013|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης νεφρικών λίθων
About the Author: Νικόλαος Καραγίαννης
Καραγιάννης Νίκόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian