Άρθρα Διαιτολογίας

27 09, 2017

Σπανακο-κινόα

By |2017-10-06T05:17:27+03:0027 Σεπτεμβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σπανακο-κινόα

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

15 09, 2017

Επείγων μήνυμα – Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων Ινστιτούτων Υγείας

By |2017-09-17T12:08:46+03:0015 Σεπτεμβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επείγων μήνυμα – Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων Ινστιτούτων Υγείας

Σύμφωνα με ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων Ινστιτούτων Υγείας η κατανάλωση ψαριών όπως είναι ο τόνος, ο σολομός, ο ξιφίας και ο γαλέος είναι απαγορευτική. Τα εν λόγω ψάρια παρουσιάζουν υπερβολικά υψηλά επίπεδα βαρέων μετάλλων τα οποία μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία μας. Πιο συγκεκριμένα επιτρέπεται το πολύ μια φορά τον μήνα κατανάλωση, ενώ [...]

15 09, 2017

Γίνεται υπερ-διάγνωση αλλεργιών – δυσανεξιών;

By |2017-12-14T11:13:46+02:0015 Σεπτεμβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Δυσανεξία / Αλλεργία / Υπερευαισθησία, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γίνεται υπερ-διάγνωση αλλεργιών – δυσανεξιών;

Όλο και περισσότερο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει η συνεχής αύξηση των αλλεργικών  περιστατικών τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και επιστημονικό. Πιο συγκεκριμένα στην Αμερική από το 1997 έως το 2011 έχει παρουσιαστεί αύξηση στις διατροφικές αλλεργίες κατά 50 %, ενώ στα παιδιά από το 1997 έως το 2007 αυτή η αύξηση υπολογίζεται ότι είναι της [...]

8 09, 2017

Ριζότο με τόνο

By |2017-09-07T10:21:25+03:008 Σεπτεμβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ριζότο με τόνο

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

8 09, 2017

Η χορτοφαγική διατροφή είναι πιο αποτελεσματική στην απώλεια του βάρους και στον μεταβολισμό

By |2017-09-07T10:15:49+03:008 Σεπτεμβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή, Χορτοφαγία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η χορτοφαγική διατροφή είναι πιο αποτελεσματική στην απώλεια του βάρους και στον μεταβολισμό

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

25 08, 2017

Μελιτζάνες με σκόρδο και τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών

By |2017-08-24T08:46:42+03:0025 Αυγούστου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μελιτζάνες με σκόρδο και τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

25 08, 2017

Διπλασιάζονται οι πιθανότητες θνησιμότητας ασθενών που πάσχουν από καρδιοαγγειακά προβλήματα και κατάθλιψη

By |2017-08-24T10:02:28+03:0025 Αυγούστου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διπλασιάζονται οι πιθανότητες θνησιμότητας ασθενών που πάσχουν από καρδιοαγγειακά προβλήματα και κατάθλιψη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

18 08, 2017

Σαλάτα με βρασμένα ρεβίθια

By |2017-08-08T08:17:55+03:0018 Αυγούστου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σαλάτα με βρασμένα ρεβίθια

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

11 08, 2017

Μπορεί ο ανεπαρκής ύπνος να προκαλεί αύξηση στην περιφέρεια μας;

By |2017-08-08T06:42:51+03:0011 Αυγούστου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κοινωνία και Διατροφή, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπορεί ο ανεπαρκής ύπνος να προκαλεί αύξηση στην περιφέρεια μας;

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

4 08, 2017

Τοξίκωση από υπερβολική κατανάλωση νερού. Πότε είναι υπερβολικό.

By |2017-08-04T06:50:26+03:004 Αυγούστου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Άσκηση και Διατροφή, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τοξίκωση από υπερβολική κατανάλωση νερού. Πότε είναι υπερβολικό.

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

1 08, 2017

Ο συνδυασμός πρωτεΐνης και ζάχαρης στο γεύμα παχαίνει

By |2017-08-01T09:22:07+03:001 Αυγούστου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο συνδυασμός πρωτεΐνης και ζάχαρης στο γεύμα παχαίνει

Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

31 07, 2017

Kολοκυθάκια με πατάτες στο φούρνο

By |2017-07-31T14:35:05+03:0031 Ιουλίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Kολοκυθάκια με πατάτες στο φούρνο

Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

28 07, 2017

Dietetics.com.gr

By |2017-07-28T13:47:19+03:0028 Ιουλίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Dietetics.com.gr

Καλώς ορίσατε στο ανανεωμένο dietetics.com.gr. Από εδώ και πέρα οι επαφές μας θα είναι πιο συχνές, ενώ παράλληλα θα μπορείτε να βρίσκεται τις καινούργιες έρευνες και συνταγές πέρα από το email σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, twitter, linkedIn) αλλά και στην καινούργια μας ιστοσελίδα. Το καινούργιο μας motto είναι «ΒΕΛΤΙΏΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΉ ΜΑΣ» [...]

28 07, 2017

Η κατανάλωση τηγανιτών πατατών διπλασιάζει τον κίνδυνο πρώιμου θανάτου.

By |2017-07-28T18:22:39+03:0028 Ιουλίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κατανάλωση τηγανιτών πατατών διπλασιάζει τον κίνδυνο πρώιμου θανάτου.

Ενώ η κατανάλωση πατάτας αποτελεί κομμάτι της ισορροπημένης διατροφής μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή και περισσοτέρων μερίδων πατάτας την εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει υπέρταση. Ιταλοί επιστήμονες ερεύνησαν ένα δείγμα 4400 ενήλικων Αμερικάνων ηλικιών μεταξύ 45 και 79 για μια χρονική περίοδο 8 ετών, όπου οι διατροφικές τους συνήθειες μελετήθηκαν με την [...]

28 07, 2017

Πώς να απολαμβάνεται το φαγητό μόνοι σας; Κοιτάτε σε ένα καθρέφτη.

By |2017-07-28T18:23:13+03:0028 Ιουλίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς να απολαμβάνεται το φαγητό μόνοι σας; Κοιτάτε σε ένα καθρέφτη.

Οι άνθρωποι ως κοινωνικά όντα έχουν την τάση να επηρεάζονται από την παρουσία τρίτων. Αυτό φαίνεται να επηρεάζει και την κατανάλωση φαγητού εφόσον είναι γνωστό ότι όταν συντρώγουμε με άλλους έχουμε την τάση να απολαμβάνουμε το φαγητό περισσότερο και να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες. Επιστήμονες από την Ιαπωνία θέλησαν να ερευνήσουν περεταίρω αυτό το φαινόμενο με [...]

Go to Top