Σπανακο-κινόα
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Σύμφωνα με ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων Ινστιτούτων Υγείας η κατανάλωση ψαριών όπως είναι ο τόνος, ο σολομός, ο ξιφίας και ο γαλέος είναι απαγορευτική. Τα εν λόγω ψάρια παρουσιάζουν υπερβολικά υψηλά επίπεδα βαρέων μετάλλων τα οποία μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία μας. Πιο συγκεκριμένα επιτρέπεται το πολύ μια φορά τον μήνα κατανάλωση, ενώ [...]
Όλο και περισσότερο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει η συνεχής αύξηση των αλλεργικών περιστατικών τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και επιστημονικό. Πιο συγκεκριμένα στην Αμερική από το 1997 έως το 2011 έχει παρουσιαστεί αύξηση στις διατροφικές αλλεργίες κατά 50 %, ενώ στα παιδιά από το 1997 έως το 2007 αυτή η αύξηση υπολογίζεται ότι είναι της [...]
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Καλώς ορίσατε στο ανανεωμένο dietetics.com.gr. Από εδώ και πέρα οι επαφές μας θα είναι πιο συχνές, ενώ παράλληλα θα μπορείτε να βρίσκεται τις καινούργιες έρευνες και συνταγές πέρα από το email σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, twitter, linkedIn) αλλά και στην καινούργια μας ιστοσελίδα. Το καινούργιο μας motto είναι «ΒΕΛΤΙΏΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΉ ΜΑΣ» [...]
Ενώ η κατανάλωση πατάτας αποτελεί κομμάτι της ισορροπημένης διατροφής μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή και περισσοτέρων μερίδων πατάτας την εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει υπέρταση. Ιταλοί επιστήμονες ερεύνησαν ένα δείγμα 4400 ενήλικων Αμερικάνων ηλικιών μεταξύ 45 και 79 για μια χρονική περίοδο 8 ετών, όπου οι διατροφικές τους συνήθειες μελετήθηκαν με την [...]
Οι άνθρωποι ως κοινωνικά όντα έχουν την τάση να επηρεάζονται από την παρουσία τρίτων. Αυτό φαίνεται να επηρεάζει και την κατανάλωση φαγητού εφόσον είναι γνωστό ότι όταν συντρώγουμε με άλλους έχουμε την τάση να απολαμβάνουμε το φαγητό περισσότερο και να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες. Επιστήμονες από την Ιαπωνία θέλησαν να ερευνήσουν περεταίρω αυτό το φαινόμενο με [...]