Γνωστή κλασική συνταγή και κάτι εναλλακτικό στο γνωστό μακαρόνια με κιμά

 

Κριθαράκι με κιμά (βράζουμε και σουρώνουμε κριθαράκι. Σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Όταν ο κιμάς είναι σχεδόν έτοιμος προσθέτουμε τριμμένη ντομάτα, λίγο πιπέρι και δυόσμο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σωθούν τα υγρά. Όταν δέσει ο κιμάς με την σάλτσα προσθέτουμε το κριθαράκι και του δίνουμε μια τελευταία βράση. Σερβίρουμε με γιαούρτι 2 %), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής για ένα ισορροπημένο γεύμα

Καλή σας όρεξη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Διαιτολόγος – Dietitian