Κλινική Διαιτολογία

19 09, 2020

Περισσότερο λίπος στα πόδια συνδέθηκε με χαμηλότερη πίεση

By |2021-12-06T11:56:11+02:0019 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περισσότερο λίπος στα πόδια συνδέθηκε με χαμηλότερη πίεση

Πριν μια εβδομάδα παρουσιάστηκε στις εικονικές επιστημονικές συνεδρίες του American Heart Association, για το 2020, μια έρευνα της ιατρικής σχολής του Rutgers New Jersey της Αμερικής, που έδειξε ότι η αυξημένη εναπόθεση λίπους στα πόδια προστατεύει από την υπέρταση. Οι επιστήμονες μελέτησαν περίπου 6.000 άτομα με μέση ηλικία τα 37 έτη, εκ των οποίων οι [...]

12 09, 2020

Λοίμωξη από κορονοϊό και βιταμίνη D συνδέονται: νέα έρευνα

By |2021-12-06T11:56:11+02:0012 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λοίμωξη από κορονοϊό και βιταμίνη D συνδέονται: νέα έρευνα

Πρόσφατη έρευνα από το ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Σικάγου της Αμερικής έδειξε ότι άτομα τα οποία παρουσιάζουν ανεπάρκεια στα επίπεδα βιταμίνης D έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα μελετήθηκαν 489 ασθενείς οι οποίοι είχαν εξεταστεί αιματολογικά για επάρκεια βιταμίνης D και μέσα στους επόμενους 12 το πολύ μήνες εξετάστηκαν για κορονοϊό. [...]

12 09, 2020

Έλλειψη βιταμίνης D: τι πρέπει να γνωρίζετε

By |2021-12-06T11:56:11+02:0012 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έλλειψη βιταμίνης D: τι πρέπει να γνωρίζετε

Η βιταμίνη D είναι μια από τις απαραίτητες βιταμίνες για την ομαλή λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος με πολλαπλούς ρόλους στο σώμα όπως την αφομοίωση του ασβεστίου από τα κόκκαλα, την διατήρηση των υγιών οστών, την ρύθμιση των γονιδίων και της κυτταρικής ανάπτυξης, την πρόληψη ασθενειών όπως η ραχίτιδα και η οστεοπόρωση και την ενίσχυση του [...]

5 09, 2020

Παχυσαρκία και Κορονοϊός: πρόσφατη ανασκόπηση

By |2021-12-06T11:56:12+02:005 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παχυσαρκία και Κορονοϊός: πρόσφατη ανασκόπηση

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

4 07, 2020

Αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί αύξηση του περικαρδιακού λίπους

By |2021-12-06T11:56:12+02:004 Ιουλίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί αύξηση του περικαρδιακού λίπους

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητή

31 05, 2020

Κατανάλωση Ζάχαρης και Κατάθλιψη

By |2021-12-06T11:56:13+02:0031 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κατανάλωση Ζάχαρης και Κατάθλιψη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

30 05, 2020

Τα ζαχαρούχα ποτά επηρεάζουν το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα

By |2021-12-06T11:56:13+02:0030 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα ζαχαρούχα ποτά επηρεάζουν το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

24 05, 2020

Η Μεσογειακή διατροφή έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

By |2021-12-06T11:56:13+02:0024 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Μεσογειακή διατροφή έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

23 05, 2020

Η Μεσογειακή διατροφή στην καταπολέμηση της άνοιας

By |2021-12-06T11:56:13+02:0023 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Μεσογειακή διατροφή στην καταπολέμηση της άνοιας

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

17 05, 2020

Γαστρικό by-pass: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται

By |2021-12-06T11:56:13+02:0017 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γαστρικό by-pass: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

16 05, 2020

Εν αρχή ην η υγιεινή διατροφή: τι είναι και πως εδραιώνεται

By |2021-12-06T11:56:13+02:0016 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Δίαιτες, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εν αρχή ην η υγιεινή διατροφή: τι είναι και πως εδραιώνεται

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

16 04, 2020

Διαταραχές σίτισης: μύθοι και πραγματικότητες

By |2021-12-06T11:56:13+02:0016 Απριλίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαταραχές σίτισης: μύθοι και πραγματικότητες

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

14 04, 2020

Η νανοτεχνολογία στη θεραπεία της αλλεργίας στη γλουτένη, κοιλιοκάκη

By |2021-12-06T11:56:13+02:0014 Απριλίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Δυσανεξία / Αλλεργία / Υπερευαισθησία, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η νανοτεχνολογία στη θεραπεία της αλλεργίας στη γλουτένη, κοιλιοκάκη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

14 03, 2020

Αναψυκτικά, diet-drinks και χυμοί φρούτων: πως επηρεάζουν το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα

By |2021-12-06T11:56:14+02:0014 Μαρτίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναψυκτικά, diet-drinks και χυμοί φρούτων: πως επηρεάζουν το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

7 03, 2020

Καρκίνος του εντέρου και εντερικά βακτήρια: νέα δεδομένα

By |2021-12-06T11:56:14+02:007 Μαρτίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καρκίνος του εντέρου και εντερικά βακτήρια: νέα δεδομένα

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Go to Top