Κλινική Διαιτολογία

7 03, 2021

Παχυσαρκία ως κύρια αιτία θανάτου από κορονοϊό: νέα παγκόσμια έρευνα

By |2021-12-06T11:56:09+02:007 Μαρτίου, 2021|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παχυσαρκία ως κύρια αιτία θανάτου από κορονοϊό: νέα παγκόσμια έρευνα

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

28 02, 2021

Για τους λάτρεις του καφέ και την καρδιακή υγεία: νέα έρευνα

By |2021-12-06T11:56:09+02:0028 Φεβρουαρίου, 2021|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Για τους λάτρεις του καφέ και την καρδιακή υγεία: νέα έρευνα

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

21 02, 2021

Η Σεμαγλουτίδη στην θεραπεία της παχυσαρκίας

By |2021-12-06T11:56:09+02:0021 Φεβρουαρίου, 2021|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Σεμαγλουτίδη στην θεραπεία της παχυσαρκίας

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

20 02, 2021

Υψηλότερα επίπεδα θνησιμότητας από παχυσαρκία παρά από κάπνισμα

By |2021-12-06T11:56:10+02:0020 Φεβρουαρίου, 2021|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υψηλότερα επίπεδα θνησιμότητας από παχυσαρκία παρά από κάπνισμα

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

31 01, 2021

Τα τηγανιτά υπερ-αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων και εγκεφαλικών

By |2021-12-06T11:56:10+02:0031 Ιανουαρίου, 2021|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα τηγανιτά υπερ-αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων και εγκεφαλικών

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

23 01, 2021

Η κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων μειώνει τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής

By |2021-12-06T11:56:10+02:0023 Ιανουαρίου, 2021|Άρθρα Διαιτολογίας, Δίαιτες, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων μειώνει τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

17 01, 2021

Κατανάλωση αλκοόλ και διαβήτης προκαλούν υπέρταση

By |2021-12-06T11:56:10+02:0017 Ιανουαρίου, 2021|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κατανάλωση αλκοόλ και διαβήτης προκαλούν υπέρταση

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

16 01, 2021

Καρκίνος του προστάτη και Μεσογειακή διατροφή

By |2021-12-06T11:56:10+02:0016 Ιανουαρίου, 2021|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καρκίνος του προστάτη και Μεσογειακή διατροφή

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

31 10, 2020

Καρκίνος και Διατροφή συνδέθηκαν σε μοριακό επίπεδο, για πρώτη φορά

By |2021-12-06T11:56:11+02:0031 Οκτωβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καρκίνος και Διατροφή συνδέθηκαν σε μοριακό επίπεδο, για πρώτη φορά

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

24 10, 2020

Υπερνικώντας την κοιλιοκάκη με γλουτένη

By |2021-12-06T11:56:11+02:0024 Οκτωβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Δυσανεξία / Αλλεργία / Υπερευαισθησία, Κλινική Διαιτολογία, Παιδιά Έφηβοι|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπερνικώντας την κοιλιοκάκη με γλουτένη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

19 09, 2020

Περισσότερο λίπος στα πόδια συνδέθηκε με χαμηλότερη πίεση

By |2021-12-06T11:56:11+02:0019 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περισσότερο λίπος στα πόδια συνδέθηκε με χαμηλότερη πίεση

Πριν μια εβδομάδα παρουσιάστηκε στις εικονικές επιστημονικές συνεδρίες του American Heart Association, για το 2020, μια έρευνα της ιατρικής σχολής του Rutgers New Jersey της Αμερικής, που έδειξε ότι η αυξημένη εναπόθεση λίπους στα πόδια προστατεύει από την υπέρταση. Οι επιστήμονες μελέτησαν περίπου 6.000 άτομα με μέση ηλικία τα 37 έτη, εκ των οποίων οι [...]

12 09, 2020

Λοίμωξη από κορονοϊό και βιταμίνη D συνδέονται: νέα έρευνα

By |2021-12-06T11:56:11+02:0012 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λοίμωξη από κορονοϊό και βιταμίνη D συνδέονται: νέα έρευνα

Πρόσφατη έρευνα από το ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Σικάγου της Αμερικής έδειξε ότι άτομα τα οποία παρουσιάζουν ανεπάρκεια στα επίπεδα βιταμίνης D έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα μελετήθηκαν 489 ασθενείς οι οποίοι είχαν εξεταστεί αιματολογικά για επάρκεια βιταμίνης D και μέσα στους επόμενους 12 το πολύ μήνες εξετάστηκαν για κορονοϊό. [...]

12 09, 2020

Έλλειψη βιταμίνης D: τι πρέπει να γνωρίζετε

By |2021-12-06T11:56:11+02:0012 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έλλειψη βιταμίνης D: τι πρέπει να γνωρίζετε

Η βιταμίνη D είναι μια από τις απαραίτητες βιταμίνες για την ομαλή λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος με πολλαπλούς ρόλους στο σώμα όπως την αφομοίωση του ασβεστίου από τα κόκκαλα, την διατήρηση των υγιών οστών, την ρύθμιση των γονιδίων και της κυτταρικής ανάπτυξης, την πρόληψη ασθενειών όπως η ραχίτιδα και η οστεοπόρωση και την ενίσχυση του [...]

5 09, 2020

Παχυσαρκία και Κορονοϊός: πρόσφατη ανασκόπηση

By |2021-12-06T11:56:12+02:005 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παχυσαρκία και Κορονοϊός: πρόσφατη ανασκόπηση

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

4 07, 2020

Αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί αύξηση του περικαρδιακού λίπους

By |2021-12-06T11:56:12+02:004 Ιουλίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί αύξηση του περικαρδιακού λίπους

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητή

Go to Top