Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα το πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας παρουσίασε αποτελέσματα από μια διαφορετική έρευνα σε 61 παιδιά ηλικιών από 4 έως 6 ετών και στους γονείς αυτών. Τα παιδιά με επίσκεψη τους στο ερευνητικό κέντρο τους ζητήθηκε να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν γευστικά διαφορετικά τρόφιμα και στην συνέχεια τους δόθηκε η δυνατότητα να καταναλώσουν ελεύθερα όποια από αυτά τα τρόφιμα ήθελαν χωρίς να είναι οι γονείς ή κάποιος άλλος ενήλικας παρών. Οι γονείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που παρείχαν πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον κατανάλωσης φαγητού στο σπίτι, τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους και την οικονομική τους κατάσταση. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα παιδιά που ζούσαν σε σπίτι όπου οι γονείς ξόδευαν περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία φαγητού στο σπίτι επέλεξαν να φάνε τρόφιμά χαμηλότερης ενεργειακής αξίας στο ερευνητικό κέντρο όπως σταφύλι και μπρόκολο ενώ τα παιδιά τα οποία οι γονείς τους ξόδευαν λιγότερο χρόνο στην προετοιμασία φαγητού επέλεξαν τρόφιμά όπως σοκολάτα και τηγανιτό κρέας. Άλλη μία έρευνα που παρουσιάζει την επιρροή των διατροφικών συμπεριφορών των παιδιών σε σχέση με τους γονείς.
Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής