Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Μια και είμαστε πριν την μεγάλη εβδομάδα θα σας δώσω μια κλασική νηστίσιμη συνταγή

χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι (Καθαρίζουμε χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι και τα μάτια, χωρίζουμε τα πλοκάμια από τη σακούλα και το κόβουμε σε κομμάτια. Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Ζεσταίνουμε ελάχιστό ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί, προσθέτουμε και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί, προσθέτουμε τριμμένη ντομάτα και ζεστό νερό. Ρίχνουμε 1 φύλλο δάφνη και ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις το χταπόδι μαλακώσει, σχεδόν να είναι έτοιμο, ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα, διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νερό, και ρίχνουμε το μακαρονάκι. Από αυτό το σημείο και μετά ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής για ένα θρεπτικό και ισορροπημένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη

By | 2017-07-31T09:42:40+00:00 Απρίλιος 1st, 2014|Συνταγές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Καραγιάννης Νίκόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής