Άρθρα Διατολογίας για την Υγιεινή Διατροφή
Kατηγορίες Άρθρων Διαιτολογίας
Υγιεινή Διατροφή
Θέλετε να μειώσετε την κατανάλωση αλατιού; Δοκιμάστε κάτι καυτερό
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Η κατανάλωση μόνο 2 αναψυκτικών με ζάχαρη την εβδομάδα αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Η αποφυγή κατανάλωσης πρωινού διπλασιάζει τον κίνδυνο αρτηριοσκλήρυνσης
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Η χορτοφαγική διατροφή είναι πιο αποτελεσματική στην απώλεια του βάρους και στον μεταβολισμό
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Μπορεί ο ανεπαρκής ύπνος να προκαλεί αύξηση στην περιφέρεια μας;
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Τοξίκωση από υπερβολική κατανάλωση νερού. Πότε είναι υπερβολικό.
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Ο συνδυασμός πρωτεΐνης και ζάχαρης στο γεύμα παχαίνει
Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Η κατανάλωση τηγανιτών πατατών διπλασιάζει τον κίνδυνο πρώιμου θανάτου.
Ενώ η κατανάλωση πατάτας αποτελεί κομμάτι της ισορροπημένης διατροφής μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή και περισσοτέρων μερίδων πατάτας την εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει υπέρταση. Ιταλοί επιστήμονες ερεύνησαν ένα δείγμα 4400 ενήλικων Αμερικάνων ηλικιών μεταξύ 45 και 79 για μια χρονική περίοδο 8 ετών, όπου οι διατροφικές τους συνήθειες μελετήθηκαν με την [...]
Σαρακοστή και διατροφή
Καραγιάννης Νικ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Η υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ενισχύει την ψυχολογία μας
Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής
Μια υγιής χορτοφαγική διατροφή μειώνει κατά πολύ την εκδήλωση διαβήτη τύπου ΙΙ
Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής
Υψηλότερη κατανάλωση σιτηρών ολικής αλέσεως σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα νοσηρότητας και θνησιμότητας
Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής
Το μαύρισμα μπορεί να προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου αλλά μειώνει την σύνθεση βιταμίνης D
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Παχυσαρκία και διαβήτης: η απάντηση στις δυο ‘μάστιγες’ της εποχής μας εντοπίζεται στην παλαιολιθική εποχή
Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα για την διατροφή μας είμαστε υγιέστεροι
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian