Loading...
Κλινικός Διαιτολόγος,Διατροφολόγος,ΒΜΙ,Εβδομαδιαίες λιπομετρήσεις,Βόλο,Μαγνησία,diet. dietetics, dietician,loose weight
Άρθρα Διαιτολογίας2023-07-12T09:41:36+03:00

Τελευταία Άρθρα Διαιτολογίας

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Επείγων μήνυμα – Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων Ινστιτούτων Υγείας

By |15 Σεπτεμβρίου, 2017|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας|

Σύμφωνα με ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων Ινστιτούτων Υγείας η κατανάλωση ψαριών όπως είναι ο τόνος, ο σολομός, ο ξιφίας και ο γαλέος είναι απαγορευτική. Τα εν λόγω ψάρια παρουσιάζουν υπερβολικά υψηλά επίπεδα βαρέων μετάλλων τα οποία μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία μας. Πιο συγκεκριμένα επιτρέπεται το πολύ μια φορά τον μήνα κατανάλωση, ενώ είναι απολύτως απαγορευτικά για εγκυμονούσες. Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Γίνεται υπερ-διάγνωση αλλεργιών – δυσανεξιών;

By |15 Σεπτεμβρίου, 2017|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Δυσανεξία / Αλλεργία / Υπερευαισθησία, Κλινική Διαιτολογία|

Όλο και περισσότερο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει η συνεχής αύξηση των αλλεργικών  περιστατικών τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και επιστημονικό. Πιο συγκεκριμένα στην Αμερική από το 1997 έως το 2011 έχει παρουσιαστεί αύξηση στις διατροφικές αλλεργίες κατά 50 %, ενώ στα παιδιά από το 1997 έως το 2007 αυτή η αύξηση υπολογίζεται ότι είναι της τάξης του 18 %. Πολύ επιστήμονες υποστηρίζουν ότι παράγοντες όπως το περιβάλλον, το γενετικό μας [...]

Η χορτοφαγική διατροφή είναι πιο αποτελεσματική στην απώλεια του βάρους και στον μεταβολισμό

By |8 Σεπτεμβρίου, 2017|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή, Χορτοφαγία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Μελιτζάνες με σκόρδο και τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών

By |25 Αυγούστου, 2017|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Διπλασιάζονται οι πιθανότητες θνησιμότητας ασθενών που πάσχουν από καρδιοαγγειακά προβλήματα και κατάθλιψη

By |25 Αυγούστου, 2017|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Μπορεί ο ανεπαρκής ύπνος να προκαλεί αύξηση στην περιφέρεια μας;

By |11 Αυγούστου, 2017|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κοινωνία και Διατροφή, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Τοξίκωση από υπερβολική κατανάλωση νερού. Πότε είναι υπερβολικό.

By |4 Αυγούστου, 2017|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Άσκηση και Διατροφή, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Ο συνδυασμός πρωτεΐνης και ζάχαρης στο γεύμα παχαίνει

By |1 Αυγούστου, 2017|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|

Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

Kολοκυθάκια με πατάτες στο φούρνο

By |31 Ιουλίου, 2017|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|

Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Dietetics.com.gr

By |28 Ιουλίου, 2017|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας|

Καλώς ορίσατε στο ανανεωμένο dietetics.com.gr. Από εδώ και πέρα οι επαφές μας θα είναι πιο συχνές, ενώ παράλληλα θα μπορείτε να βρίσκεται τις καινούργιες έρευνες και συνταγές πέρα από το email σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, twitter, linkedIn) αλλά και στην καινούργια μας ιστοσελίδα. Το καινούργιο μας motto είναι «ΒΕΛΤΙΏΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΉ ΜΑΣ» διότι η γνώση είναι δύναμη και η σωστή διατροφή εξασφαλίζει ποιότητα ζωής. Διαβάστε, ενημερωθείτε και [...]

Η κατανάλωση τηγανιτών πατατών διπλασιάζει τον κίνδυνο πρώιμου θανάτου.

By |28 Ιουλίου, 2017|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|

Ενώ η κατανάλωση πατάτας αποτελεί κομμάτι της ισορροπημένης διατροφής μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή και περισσοτέρων μερίδων πατάτας την εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει υπέρταση. Ιταλοί επιστήμονες ερεύνησαν ένα δείγμα 4400 ενήλικων Αμερικάνων ηλικιών μεταξύ 45 και 79 για μια χρονική περίοδο 8 ετών, όπου οι διατροφικές τους συνήθειες μελετήθηκαν με την χρήση ερωτηματολογίων για την εν λόγω περίοδο. Τα αποτελέσματα της μελέτης επικεντρώθηκαν στην εβδομαδιαία κατανάλωση [...]

Πώς να απολαμβάνεται το φαγητό μόνοι σας; Κοιτάτε σε ένα καθρέφτη.

By |28 Ιουλίου, 2017|Categories: Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή|

Οι άνθρωποι ως κοινωνικά όντα έχουν την τάση να επηρεάζονται από την παρουσία τρίτων. Αυτό φαίνεται να επηρεάζει και την κατανάλωση φαγητού εφόσον είναι γνωστό ότι όταν συντρώγουμε με άλλους έχουμε την τάση να απολαμβάνουμε το φαγητό περισσότερο και να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες. Επιστήμονες από την Ιαπωνία θέλησαν να ερευνήσουν περεταίρω αυτό το φαινόμενο με απώτερο σκοπό να βελτιώσουν την καθημερινή κατανάλωση φαγητού ηλικιωμένων ανθρώπων που μένουν μόνοι τους, με [...]

Σαλάτα με πιπεριές και κριθαράκι

By |28 Ιουλίου, 2017|Categories: Συνταγές|

Λόγω υπερβολικής ζέστης για αυτό τον μήνα σας δώσω μια συνταγή εύκολη και πολύ καλοκαιρινή. Σαλάτα με πιπεριές και κριθαράκι (Βράζουμε κριθαράκι σε αλατισμένο νερό και αφού το σουρώσουμε το βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Κόβουμε πιπεριές σε κύβους και τις σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι. Χτυπάμε στο μπλέντερ ξίδι, σκόρδο και κρεμμύδι. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε), συνοδεύουμε με τυρί φέτα χαμηλή σε λιπαρά για [...]

Go to Top