Άρθρα για την Κλινική Διαιτολογία
Kατηγορίες Άρθρων Διαιτολογίας
Κλινική Διαιτολογία
Λοίμωξη από κορονοϊό και βιταμίνη D συνδέονται: νέα έρευνα
Πρόσφατη έρευνα από το ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Σικάγου της Αμερικής έδειξε ότι άτομα τα οποία παρουσιάζουν ανεπάρκεια στα επίπεδα βιταμίνης D έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα μελετήθηκαν 489 ασθενείς οι οποίοι είχαν εξεταστεί αιματολογικά για επάρκεια βιταμίνης D και μέσα στους επόμενους 12 το πολύ μήνες εξετάστηκαν για κορονοϊό. [...]
Έλλειψη βιταμίνης D: τι πρέπει να γνωρίζετε
Η βιταμίνη D είναι μια από τις απαραίτητες βιταμίνες για την ομαλή λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος με πολλαπλούς ρόλους στο σώμα όπως την αφομοίωση του ασβεστίου από τα κόκκαλα, την διατήρηση των υγιών οστών, την ρύθμιση των γονιδίων και της κυτταρικής ανάπτυξης, την πρόληψη ασθενειών όπως η ραχίτιδα και η οστεοπόρωση και την ενίσχυση του [...]
Παχυσαρκία και Κορονοϊός: πρόσφατη ανασκόπηση
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί αύξηση του περικαρδιακού λίπους
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητή
Κατανάλωση Ζάχαρης και Κατάθλιψη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Τα ζαχαρούχα ποτά επηρεάζουν το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Η Μεσογειακή διατροφή έχει αντιγηραντικές ιδιότητες
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Η Μεσογειακή διατροφή στην καταπολέμηση της άνοιας
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Γαστρικό by-pass: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Εν αρχή ην η υγιεινή διατροφή: τι είναι και πως εδραιώνεται
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Διαταραχές σίτισης: μύθοι και πραγματικότητες
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Η νανοτεχνολογία στη θεραπεία της αλλεργίας στη γλουτένη, κοιλιοκάκη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Αναψυκτικά, diet-drinks και χυμοί φρούτων: πως επηρεάζουν το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Καρκίνος του εντέρου και εντερικά βακτήρια: νέα δεδομένα
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Χαμηλή κατανάλωση πρωτεϊνικών τροφίμων και καρδιοαγγειακές ασθένειες
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian