Σε μια πολύ ενδιαφέρον έρευνα που κυκλοφόρησε προ ημερών στο Journal of Agricultural and Food Chemistry δοκίμασαν την χορήγηση σε μεγάλη ποσότητα, σε παχύσαρκα ποντίκια που κατανάλωναν μια διατροφή υψηλή σε λίπος, μιας πολυφαινόλης του καφέ που ονομάζεται χλωρογενικό οξύ. Το χλωρογενικό οξύ χρησιμοποιείτε στους καφέδες και στα φυσικά συμπληρώματα διατροφής για το αδυνάτισμα. Στα ποντίκια στα οποία χορηγούσαν το χλωρογενικό οξύ παρουσίασαν την ίδια αύξηση βάρους με τα υπόλοιπα, αλλά παράλληλα παρουσίασαν αυξημένη εναπόθεση λίπους στα υπατικά κύτταρα. Άλλη μια έρευνα λοιπόν που απομυθοποιεί αυτές τις αποτυχημένες μεθόδους για απώλεια βάρους.
Η αποδοτικότητα του ‘πράσινου’ καφέ στα συμπληρώματα της απώλειας βάρους
By Νικόλαος Καραγίαννης|2017-07-31T07:29:53+03:0013 Ιουνίου, 2013|Άρθρα Διαιτολογίας, Δίαιτες, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η αποδοτικότητα του ‘πράσινου’ καφέ στα συμπληρώματα της απώλειας βάρους
About the Author: Νικόλαος Καραγίαννης
Καραγιάννης Νίκόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian