Αυτή είναι η τελευταία συνταγή που σας δίνω για τη Σαρακοστή φέτος, η οποία πραγματικά θα σας ενθουσιάσει.

Ριζότο με σαφράν και γαρίδες (βράζουμε γαρίδες πλυμένες και καθαρισμένες και τις βάζουμε στην άκρη, ενώ κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν. Σε ελάχιστο λάδι  σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και όταν αρχίζει να μαλακώνει προσθέτουμε μπασμάτι ρύζι και σαφράν και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα ακόμα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί και τον ζωμό στον οποίο έβρασαν οι γαρίδες σιγά-σιγά καθώς το ρύζι απορροφάει τα υγρά. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Διαιτολόγος – Dietitian