Μια πολύ γευστική συνταγή που σας ενθουσιάσει.
Ριζότο κοτόπουλου με μανιτάρια (σε μια κατσαρόλα βράζουμε φιλέτο κοτόπουλου για 20-25 λεπτά μέχρι να ασπρίσει. Μόλις βράσει το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, το τεμαχίζουμε και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να διατηρηθεί ζεστό. Σκουπίζουμε μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ελάχιστο λάδι για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τριμμένο σκόρδο. Προσθέτουμε ρύζι μπασμάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου κάψει. Το σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό στον οποίο έβρασε το κοτόπουλο σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου μαλακώσει το ρύζι. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Καλή σας όρεξη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian