Σας δίνω μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για το σαρακοστιανό σας τραπέζι εφόσον οι ελιές αποτελούν βασικό τρόφιμο για πολλούς την περίοδο της νηστείας. Αυτή είναι και η τελευταία μου σαρακοστιανή συνταγή για το 2020, απολαύστε την.
Πατάτες με πράσινες ελιές (βράζουμε πατάτες κομμένες σε κύβους για 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις λιώνουμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετούμε το ταψί ψηλά σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 190 °C. Βγάζουμε τις πατάτες και τις αναμειγνύουμε με πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, λίγο κάπαρη, φλούδες λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και ξεροψηθούν στην επιφάνεια), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και για όσους δεν νηστεύουν τυρί φέτα χαμηλή σε λιπαρά για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Καλή σας όρεξη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian