Είναι μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή η οποία θα σας καταπλήξει πολύ ευχάριστα όταν την δοκιμάσετε και πιστέψτε με γευστικά δεν θα είναι αυτό που περιμένετε.

Μύδια με πατάτες (καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά μύδια. Σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και δάφνη για 4 λεπτά και τα σβήνουμε με λευκό κρασί. Αμέσως προσθέτουμε τα μύδια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα (προσέχοντας να μην βγάλουμε και πολύ από το κρεμμύδι και τα υγρά της κατσαρόλας) και πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα δεντρολίβανο και πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε ξίδι, ζάχαρη, λίγο αλάτι, πατάτες κομμένες σε κύβους και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό ή ζωμό λαχανικών. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Ρίχνουμε κονιάκ και επαναφέρουμε τα μύδια στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά επιπλέον και σερβίρουμε), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Διαιτολόγος – Dietitian