Θα σας δώσω μια εναλλακτική και χαμηλότερη σε λιπαρά συνταγή για ένα κλασικό πιάτο
μπιφτέκια στο φούρνο με ντομάτα (σε ένα μπολ βάζουμε άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, τριμμένο κρεμμύδι, φρυγανιά, ρίγανη, λίγο κόκκινο κρασί και πιπέρι. Ζυμώνουμε τα υλικά και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να αναμειχθούν τα αρώματα. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι τριμμένη ντομάτα, ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, λίγο βασιλικό, μπαχάρι και πιπέρι. Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με την σάλτσα, προσθέτουμε λίγο νερό και τα ψήνουμε στο φούρνο), συνοδεύουμε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι και σαλάτα εποχής για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Καλή σας όρεξη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian