Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή που με ενθουσίασε όταν την δοκίμασα.

Μαυρομάτικα φασόλια με λαχανικά (βράζουμε μαυρομάτικα φασόλια για 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο κρεμμύδι και πράσο ψιλοκομμένα, καρότο σε κύβους, σελινόριζα κομμένη σε κύβους, κόκκινη και πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες και λάχανο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, τριμμένη ντομάτα και ζεστό νερό και βράζουμε περίπου για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε) συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Διαιτολόγος – Dietitian