Όταν ο χρόνος που έχουμε για να προετοιμάσουμε ένα γεύμα είναι απελπιστικά περιορισμένος μπορούμε να φτιάξουμε μια σαλάτα με ζυμαρικά που να συνδυάζει γεύση, χρώμα και διατροφική αξία.
Μακαρονοσαλάτα (βράζουμε ζυμαρικά πένες σε ελαφρώς αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε. Βράζουμε αυγά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις βρασμένες πένες, τα αυγά κομμένα στη μέση, ντοματίνια, ωμές πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες, καλαμπόκι κονσέρβα ή βρασμένο, αρακά κονσέρβα ή βρασμένο, τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών κομμένο σε κυβάκια ή τριμμένο, ελάχιστο ελαιόλαδο, πάπρικα (για τα παιδιά) ή μπούκοβο (για τους μεγάλους) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι), αποτελεί πλήρες ισορροπημένο γεύμα από μόνο του, αλλά αν θέλετε να απογειώσετε την διατροφική αξία αυτού του γεύματος για τα παιδιά σας μπορείτε να συνοδέψετε με σαλάτα εποχής και ψητά μπιφτέκια λαχανικών.
Καλή σας όρεξη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian