Μια πολύ γευστική συνταγή και πολύ εύκολη, αλλά και ένας πιο ιδιαίτερος τρόπος να γευτούμε την σουπιά.
Σουπιές με ντοματίνια (σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε ντοματίνια, χυμό ντομάτας, κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες, 1 καυτερή πιπερίτσα, χυμό και ξύσμα λεμονιού. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε σουπιές κομμένες σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και βρασμένο ρύζι μπασμάτι ή ψωμί σίτου ολικής αλέσεως ή πατάτες ψητές ή βραστές για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Καλή σας όρεξη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian