Ρεβίθια πλακί

Ρεβίθια πλακί

Εφόσον διανύουμε την περίοδο της νηστείας πριν τα Χριστούγεννα θα σας δώσω μια πραγματικά εκπληκτική συνταγή για να δοκιμάσετε τα ρεβίθια με ένα διαφορετικό τρόπο από αυτόν της σούπας. Ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις των ρεβιθιών αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει.

 

Ρεβίθια πλακί (βράζουμε ρεβίθια και κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν. Ανακατεύουμε άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο, πολτοποιημένο σκόρδο, τριμμένη ντομάτα, τριμμένο κρεμμύδι, ελάχιστο ελαιόλαδο και 1 καυτερή πιπερίτσα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με τα βρασμένα ρεβίθια και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια και τα ψήνουμε στους 180 °C μέχρι να σωθούν τα υγρά), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής για όσους νηστεύουν και με σαλάτα εποχής και τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών για όσους δεν νηστεύουν για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

By | 2017-11-23T08:52:35+00:00 Νοεμβρίου 25th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ρεβίθια πλακί

Καραγιάννης Νίκόλαος BSc, SRD, MPhil
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής