Μπακαλιάρος ή Γλώσσα αχνιστά

Μπακαλιάρος ή Γλώσσα αχνιστά

Ένας πολύ εύκολος και γευστικός τρόπος να μαγειρέψουμε φιλέτα ψαριού

 

Μπακαλιάρος ή Γλώσσα αχνιστά (σε ένα τηγάνι προσθέτουμε νερό και μόλις ζεσταθεί λιγάκι προσθέτουμε το φιλέτο ψαριού και το γυρνάμε και από τις δυο μεριές να αχνιστούνε για περίπου 5 λεπτά. Επειδή θα αφρίσουνε πετάμε το νερό με τους αφρούς, ξεπλένουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε προσεχτικά με μια σπάτουλα πάλι στο τηγάνι με νερό, ελάχιστο ελαιόλαδο, στημένο λεμόνι και ρίγανη ή θυμάρι, ανάλογα με την επιλογή μας. Τα αφήνουμε για 2 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο από το ζουμί στο οποίο μαγειρεύτηκαν), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και ψητές πατάτες ή βρασμένο ρύζι μπασμάτι για ένα ισορροπημένο γεύμα

Καλή σας όρεξη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

By | 2017-11-08T12:10:35+00:00 Νοεμβρίου 9th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπακαλιάρος ή Γλώσσα αχνιστά

Καραγιάννης Νίκόλαος BSc, SRD, MPhil
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής