Για μένα μια από τις καλύτερες καλοκαιρινές συνταγές και ένας πολύ έξυπνος τρόπος να δώσετε στα παιδιά σας να δοκιμάσουν την μελιτζάνα, πραγματικά θα σας ενθουσιάσει. Εγώ εδώ θα σας ευχηθώ καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και θα είμαστε ξανά μαζί τον Σεπτέμβριο με περισσότερες απαραίτητες να γνωρίζει το κοινό πληροφορίες και νόστιμες συνταγές. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη σας.
Ριζότο με κρέμα μελιτζάνας (καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες του 1 πόντου. Τις αλατίζουμε, τις αφήνουμε για μισή ώρα, τις ξεβγάζουμε με νερό και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 °C. Στη συνέχεια τις πολτοποιούμε μαζί με γιαούρτι 2 % και πιπέρι. Σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελάχιστο λάδι και το σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε ρύζι μπασμάτι ανακατεύοντας και στη συνέχεια ζωμό λαχανικών. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό μελιτζάνας, ψιλοκομμένο άνηθο και δυόσμο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Καλή σας όρεξη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian