Αυτή μια από τις αγαπημένες μου συνταγές και ένας πολύ εύκολος και γευστικός τρόπος να μαγειρέψουμε πατάτες
πατάτες με σπανάκι (κόβουμε πατάτες σε κύβους και τις βράζουμε για 15 λεπτά. Σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένη ντομάτα, ψιλοκομμένο σκόρδο, πιπέρι και τις βραστές πατάτες για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε το σκεύος και χαμηλώνουμε την φωτιά. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες προσθέτουμε ψιλοκομμένο μάραθο και σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών για ένα ισορροπημένο γεύμα
Καλή σας όρεξη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian