Μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή για να απολαύσουμε το κουνουπίδι που είναι και η εποχή του.
Κουνουπίδι γιαχνί με κόκκινο πιπέρι (σε ελάχιστο λάδι σοτάρουμε κρεμμύδι και προσθέτουμε καρότο, τριμμένη ντομάτα, λίγο πελτέ ντομάτας και ψιλοκομμένο άνηθο. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε κουνουπίδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Λίγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι), συνοδεύουμε με τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών και ψωμί ολικής αλέσεως για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Καλή σας όρεξη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian