Θεωρώ ότι αυτή είναι μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή
ζυμαρικά με λεμόνι (βράζουμε ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Τρίβουμε το φλοιό από 1 λεμόνι. Σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο το ξύσμα του λεμονιού ανακατεύοντας περιστασιακά για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε ημιαποβουτυρωμένο γάλα και λίγο αλεύρι ανακατεύοντας συχνά προσέχοντας να μην σβολιάσει το αλεύρι. Χωρίς να αφήσουμε την σάλτσα να βράσει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά. Αφαιρούμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών και σερβίρουμε), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής για ένα ισορροπημένο γεύμα
Καλή σας όρεξη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian