Αν αυτή την περίοδο θα μπορούσαμε και θέλαμε να δαπανήσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στην κουζίνα θα ήθελα να σας προτείνω μια Ιταλική συνταγή

ζυμαρικά με ρεβίθια από την Τοσκάνη (μισοβράζουμε τα ρεβίθια που έχουμε βάλει αποβραδίς να φουσκώσουν, με λίγο αλάτι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σκόρδο μαζί με δεντρολίβανο μέχρι να μαυρίσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και προσθέτουμε τριμμένη ντομάτα, αλάτι, και λίγο νερό από τα μισοβρασμένα ρεβίθια. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα ρεβίθια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ζουμί από τα ρεβίθια χρειάζεται και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά. Όταν βράσουν τα ρεβίθια μέσα στη σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρις ότου απορροφήσουν τα υγρά τους και γίνουν al dente), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής για ένα θρεπτικό και ισορροπημένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη