Γι αυτό τον μήνα θα σας δώσω μια γευστική συνταγή μακαρονάδας με μπρόκολο εφόσον είναι σχεδόν η εποχή του
ζυμαρικά με μπρόκολο (βράζουμε μακαρόνια σε ένα σκεύος με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προσέχουμε να μην παραβράσουν και να μείνουν al dente. Ελάχιστα λεπτά πριν αποσύρουμε τα ζυμαρικά από την φωτιά προσθέτουμε κορυφές μπρόκολου στο σκεύος που βράζουν τα μακαρόνια για 2 λεπτά και το στραγγίζουμε μαζί με τα ζυμαρικά. Στο ίδιο σκεύος που έβρασαν τα ζυμαρικά και το μπρόκολο σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθεί όλος ο χυμός. Προσθέτουμε αλεύρι και μαγειρεύουμε για μισό λεπτό και προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών ή νερό χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε ημιαποβουτυρωμένο γάλα και ξύσμα λεμονιού και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε), συνοδεύεται με σαλάτα εποχής για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Καλή σας όρεξη.