ζυμαρικά με κουνουπίδι σαφράν και λεμόνι (βράζουμε το κουνουπίδι για 10 λεπτά, το στραγγίζουμε και το κρυώνουμε με κρύο νερό. Βράζουμε τα ζυμαρικά στο νερό με το οποίο βράσαμε το κουνουπίδι. Σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτουμε λίγο αργότερα σαφράν ή αλλιώς κρόκο Κοζάνης. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και προσθέτουμε χυμό λεμονιού μαζί με λίγο νερό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το κουνουπίδι ανακατεύουμε, προσθέτουμε πιπέρι, λίγο τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών και το αφήνουμε να χυλώσει)
Επέλεξα μια γκουρμέ συνταγή για αυτό το μήνα, συνδυάστε με σαλάτα εποχής και καλή σας όρεξη