Πολλοί θεωρούν τα κολοκυθάκια άνοστα και γενικά τα αποφεύγουν. Αυτό το μήνα λοιπόν και μια και είναι η εποχή τους θα σας δώσω μια πολύ νόστιμη συνταγή με κολοκυθάκια που θα ευχαριστήσει και τους πιο δύσπιστους.
ριζότο με κολοκυθάκια (σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και διαλύουμε ζωμό λαχανικών και το κρατάμε ζεστό. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ρύζι μπαλσμάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό των λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και προσθέτουμε λίγο ακόμα και συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο. Προσθέτουμε 1 κουταλιά τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε)
Καλή σας όρεψη και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού