Εφόσον είμαστε στη σαρακοστή και πολύ νηστεύουν…
καλαμαράκια κατσαρόλας με πιπεριές (καθαρίζουμε, πλένουμε και τεμαχίζουμε καλαμαράκια. Σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι σκόρδο ψιλοκομμένο, κρεμμύδι σε κύβους και κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Τα σβήνουμε με λίγο ούζο και προσθέτουμε χυμό ντομάτας άνηθο ψιλοκομμένο, ζωμό λαχανικών και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια), συνδυάστε με σαλάτα εποχή και βρασμένο ρύζι μπασμάτι για ένα ισορροπημένο γεύμα.