Κλινική Διαιτολογία

16 12, 2017

Νόσος του Πάρκινσον: μπορεί μια πολυθερμιδική διατροφή να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής;

By |2017-12-15T12:02:23+02:0016 Δεκεμβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νόσος του Πάρκινσον: μπορεί μια πολυθερμιδική διατροφή να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής;

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

25 11, 2017

Οι λιποβαρείς γυναίκες κινδυνεύουν από πρόωρη εμμηνόπαυση

By |2017-11-23T08:50:50+02:0025 Νοεμβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι λιποβαρείς γυναίκες κινδυνεύουν από πρόωρη εμμηνόπαυση

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

24 11, 2017

Χαμηλά επίπεδα ασβεστίου διπλασιάζουν τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου

By |2017-11-23T08:45:26+02:0024 Νοεμβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χαμηλά επίπεδα ασβεστίου διπλασιάζουν τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

18 11, 2017

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας ενισχύει την δερματική μας υγεία;

By |2017-11-15T18:42:34+02:0018 Νοεμβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας ενισχύει την δερματική μας υγεία;

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

11 11, 2017

Θέλετε να μειώσετε την κατανάλωση αλατιού; Δοκιμάστε κάτι καυτερό

By |2017-11-08T12:01:42+02:0011 Νοεμβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θέλετε να μειώσετε την κατανάλωση αλατιού; Δοκιμάστε κάτι καυτερό

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

10 11, 2017

Η κατανάλωση μόνο 2 αναψυκτικών με ζάχαρη την εβδομάδα αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη

By |2017-11-08T11:59:01+02:0010 Νοεμβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κατανάλωση μόνο 2 αναψυκτικών με ζάχαρη την εβδομάδα αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

3 11, 2017

Η εντερική πρόκληση τροφών για ανίχνευση δυσανεξιών είναι απολύτως ασφαλής

By |2017-11-01T15:30:20+02:003 Νοεμβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Δυσανεξία / Αλλεργία / Υπερευαισθησία, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η εντερική πρόκληση τροφών για ανίχνευση δυσανεξιών είναι απολύτως ασφαλής

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

2 11, 2017

Η αποφυγή κατανάλωσης πρωινού διπλασιάζει τον κίνδυνο αρτηριοσκλήρυνσης

By |2017-11-01T15:25:50+02:002 Νοεμβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η αποφυγή κατανάλωσης πρωινού διπλασιάζει τον κίνδυνο αρτηριοσκλήρυνσης

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

27 10, 2017

Υπεραυξημένη ‘καλή’ χοληστερίνη (HDL) στο αίμα επιδράει αρνητικά στην υγεία μας

By |2017-10-25T10:59:26+03:0027 Οκτωβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπεραυξημένη ‘καλή’ χοληστερίνη (HDL) στο αίμα επιδράει αρνητικά στην υγεία μας

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

15 09, 2017

Γίνεται υπερ-διάγνωση αλλεργιών – δυσανεξιών;

By |2017-12-14T11:13:46+02:0015 Σεπτεμβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Δυσανεξία / Αλλεργία / Υπερευαισθησία, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γίνεται υπερ-διάγνωση αλλεργιών – δυσανεξιών;

Όλο και περισσότερο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει η συνεχής αύξηση των αλλεργικών  περιστατικών τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και επιστημονικό. Πιο συγκεκριμένα στην Αμερική από το 1997 έως το 2011 έχει παρουσιαστεί αύξηση στις διατροφικές αλλεργίες κατά 50 %, ενώ στα παιδιά από το 1997 έως το 2007 αυτή η αύξηση υπολογίζεται ότι είναι της [...]

8 09, 2017

Η χορτοφαγική διατροφή είναι πιο αποτελεσματική στην απώλεια του βάρους και στον μεταβολισμό

By |2017-09-07T10:15:49+03:008 Σεπτεμβρίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή, Χορτοφαγία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η χορτοφαγική διατροφή είναι πιο αποτελεσματική στην απώλεια του βάρους και στον μεταβολισμό

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

25 08, 2017

Διπλασιάζονται οι πιθανότητες θνησιμότητας ασθενών που πάσχουν από καρδιοαγγειακά προβλήματα και κατάθλιψη

By |2017-08-24T10:02:28+03:0025 Αυγούστου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διπλασιάζονται οι πιθανότητες θνησιμότητας ασθενών που πάσχουν από καρδιοαγγειακά προβλήματα και κατάθλιψη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

4 08, 2017

Τοξίκωση από υπερβολική κατανάλωση νερού. Πότε είναι υπερβολικό.

By |2017-08-04T06:50:26+03:004 Αυγούστου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Άσκηση και Διατροφή, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τοξίκωση από υπερβολική κατανάλωση νερού. Πότε είναι υπερβολικό.

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian

28 07, 2017

Η κατανάλωση τηγανιτών πατατών διπλασιάζει τον κίνδυνο πρώιμου θανάτου.

By |2017-07-28T18:22:39+03:0028 Ιουλίου, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κατανάλωση τηγανιτών πατατών διπλασιάζει τον κίνδυνο πρώιμου θανάτου.

Ενώ η κατανάλωση πατάτας αποτελεί κομμάτι της ισορροπημένης διατροφής μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή και περισσοτέρων μερίδων πατάτας την εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει υπέρταση. Ιταλοί επιστήμονες ερεύνησαν ένα δείγμα 4400 ενήλικων Αμερικάνων ηλικιών μεταξύ 45 και 79 για μια χρονική περίοδο 8 ετών, όπου οι διατροφικές τους συνήθειες μελετήθηκαν με την [...]

Go to Top