Αυτό τον μήνα σας δίνω κάτι πολύ ιδιαίτερο και καλοκαιρινό
χορτοφαγικό μουσακά (ψήνουμε μελιτζάνες σε φέτες στο γκριλ και τις απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψάκι όπου έχουμε ψεκάσει ελάχιστο ελαιόλαδο. Βράζουμε φακές μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, σκόρδο, τριμμένη ντομάτα, πιπέρι, ρίγανη και στο τέλος τις φακές. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά και τα απλώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες. Για την μπεσαμέλ αναμειγνύουμε γιαούρτι 2 % και αυγό καλά μέχρι να γίνουν κρέμα. Σκεπάζουμε με την κρέμα όλο το ταψί και ψήνουμε στους 180 °C μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ), συνοδεύεται με σαλάτα εποχής για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.